Porodici Bogdanović potpuno izgorela kuća u Senokosu: Pre samo pet godina renovirali su je i došli u ovo selo

Region

Izgorela je porodična kuća mladog bračnog para sa dvoje dece, srećom, nikoga u kući u momentu požara nije bilo

U dimitrovgradskom selu Senokos, u stravičnom požaru, potpuno je izgorela porodična kuća Nataše i Aleksandra Bogdanović, u kojoj su oni živeli sa svojom decom, Ilijom i Mihajlom. Velika je sreća da u momentu izbijanja požara u kući nije bilo nikog, ali je pričinjena nemerljiva materijalna šteta jer je reč o porodici koja se pre pet godina odlučila da se preseli u ovo idilično selo na Staroj planini, i sve što ima, uloži u tu kuću i u posao sa čuvanjem autohtonih buša na Staroj planini.

Kako je za “Pirotske Vesti” kazala Nataša, za svega nekoliko sati, uništeno je sve što je ova porodica godinama mukotrpno stvarala, u prilično surovim planinskim uslovima, ali sa ogromnom ljubavlju, posvećenosti, a posebno na radost mališana, koji su svaki slobodan trenutak, kada nisu u školi, pomagali roditeljima i uživali u boravku na Staroj planini. Reč je inače o dedovini, na koju su se Aleksandar i Nataša vratili, obnovili je i stvorili sebi lepe uslove život i za odrastanje dece, sve dok se nije desio požar u kome je za nekoliko sati uništeno sve na čemu su oni mukotrpno radili zadnjih godina.

– Ovo je dedovina supruga, tu je rastao sa svojim roditeljima, pet godina smo obnavljali sve, stvorili lepe uslove za život. Suprug je po struci šumar, napustio je posao u Srbijašumama da bi ostvario svoj san i obnovio dedovinu. U tome smo i uspeli, imamo svoje poljoprivredno gazdinstvo, u kući smo imali i računare i svu modernu opremu za rad u savremenim uslovima, čak smo imali i sistem video nadzora za stoku, koja se odgaja u organskoj proizvodnji na Staroj planini. Izgorelo je sve. Sanjali smo da jednog dana krenemo i u preradu mesa. Kuća je bila izuzetno zdrava, mnogo je uloženo u nju, njeno opremanje – kazala je Nataša.

Sreća u nesreći je da su sva nastanjena domaćinstva na teritoriji opštine Dimitrovgrad osigurana kod Dunav osiguranja, pa u slučaju požara, poplava i sličnih nedaća, mogu računati na nadoknadu štete, pa će i porodici Blagojević, šteta, koja je doduše ogromna, biti nadoknađena u iznosu na koji je ugovoreno osiguranje. Opština Dimitrovgrad već dugi niz godina na ovakav način osigurava sva nastanjena domaćinstva na svojoj teritoriji, i u gradu i selima.

Porodici Bogdanović potrebna pomoć dobrih ljudi!

Svi koji žele mogu da pomognu ovoj porodici da ponovo stane na noge uplatom dobrovoljnog priloga po želji na račun:

160-5400101123304-55 na ime Nataša Bogdanović, ulica Đure Đakovića 14, Pirot

(Telegraf.rs)