Francuska u šoku: Uhićeno 80 pedofila! Među njima učitelji, treneri, vozači…

Region

U koordiniranoj akciji francuske policije provedenoj diljem zemlje uhićeno je 80 osumnjičenih za pedofiliju, priopćila je francuska policija.

Među uhićenima su prijestupnici iz svih društvenih i profesionalnih skupina – dva učitelja, sportski treneri, vozač hitne pomoći i nadzornik doma za djecu s poteškoćama u razvoju, javlja Figaro.

“Uhićenja su izvršena u 53 francuska departmana, uključujući dva prekomorska teritorija. Uhićenja nisu bila samo na Korzici. Uhićeni su iz gotovo svih sfera života”, potvrdio je policijski komesar Quentin Bevan, koordinator operacije i voditelj operativnog centra policijske jedinice Ofmin, formirane ove jeseni za borbu protiv nasilja nad djecom.

Prema njegovim riječima, među uhićenima su osobe u dobi od 30 do preko 60 godina, od lokalnih izabranih dužnosnika do nezaposlenih, uključujući visokoobrazovane osobe, inženjere, učitelje, sportske trenere i druge.

“Kod zločina protiv djece nema tipičnog kriminalnog profila, nalazimo sve socio-profesionalne kategorije. Za ovu ogromnu operaciju, u razmjerima dosad neviđenim u Francuskoj, policija je ciljala na ljude koji su u redovitom kontaktu s djecom”, rekao je Bevan.novizivot.com