Mirka Vasiljević deci napravila pakao, glumica sama priznala i zbog čega

Showbizz

Deca Mirke Vasiljević nisu baš srećna zbog odluke roditelja
I decenijama posle premijere serije Ljubav, navika, panika koja je i dalje zanimljiva, Mirka Vasiljević objašnjava kako je počela da glumi u toj seriji:

– Celu srednju školu snimala sam seriju Ljubav, navika, panika. Tako da od prve godine do četvrte godine sam bila na snimanju, prepodnevno vreme sam bila u školi a onda od 2-3 popodne odlazila u Topolsku 18, u taj stan gde smo snimali seriju i bila na snimanju do nekih 9 uveče. A onda od 9 do ponoći sam nadoknađivala, ako sam nešto propustila u školi ili se spremala za novi neki dan – kaže Mirka Vasiljević.

Porodica je bila striktna da škola mora da se završi i da je na prvom mestu.

– Nekako, moja porodica je tu bila onako striktna da škola mora da se završi, da l’ ja bila najpoznatija glumica ili ne bila, ili ostala u tom svetu ili ne ostala, škola mora da se završi, da je to jako bitno. Da je to moja primarna obaveza u tim godinama, ako uspem to zadovoljim sve ovo što dolazi sa strane kao moja želja, volja oni će biti tu da podrže koliko mogu, ali pre svega škola – istakla je Mirka i dodala:

– Znala sam da tu nema igre i šale, da će to stvarno biti tako, takve sam negde i informacije dobijala i od ljudi sa snimanja koji su želele da budem i dalje u školi kako treba jer sam dete, tako da nisam želela nikoga da razočaram, želela sam da svi budu zadovoljni, želela sam da budu ponosni, želela sam da te svoje obaveze odradim kako treba i da ne sekiram svoju porodicu tako da sam bila onako štreber i učila sam.

Deca Mirke Vasiljević pohađaju istu školu kao mama i tata
– Bila sam kako treba i sad naša deca idu u istu školu gde smo i Vujadin i ja išli. Isti su im većinom profesori tako da se deca nekad žale, kad dođu kući, vrlo često nam skreću pažnju kako nam je mama napravila pakao jer im učitelji pričaju kako je mama učila sad morate i vi – priča Mirka i dodaje kako je sa Vujadinom još iz detinjstva imala simpatije:

– Jeste pa i on je prošao kroz taj neki put, dosta odricanja, jer on je sa 6-7 godina počeo već da se bavi fudbalom. On je u isto vreme trenirao tri sporta, košarku, fudbal i tenis. Jako je bio uspešan u svim sportovima i onda u jednom momentu su mu rekli da mora da se odluči za koji sport. Naravno on je želeo fudbal, dok, koliko sam informisana njegov tata je bio malo više za košarku jer je znao šta sve fudbal može da donese i odnese. Vujadin se odlučio za fudbal i Bogu hvala ostao do dan danas. I on je imao momenata da se odriče ekskurzija, rođendana, tih nekih momenata gde su deca na raspustu – iskrena je Mirka koja priča i kako je izgledalo kada odlučuje da prihvati neku ulogu:

– Volim da se osamim i da postavim sebi neka iskrena pitanja. Dal ti osećaš sebe da si spremna psihofizički da se posvetiš tome, da li želiš, da li možeš, dal sebe osećaš… Ako su potvrdni odgovori, ja pristajem na tu ulogu i hrabro stojim iza te uloge kako god ona ispala, jer ja sam je izabrala i ja sam joj dala sa svim tim ljudima iza kamere negde život i ponosim se njom. Svaka je obeležila taj neki period, a nekako kad sam krenula, kao dete ja sam se na svim tim snimanjima igrala, u smislu i kad sam bila dečji voditelj, meni je to onako bilo zabava, znala sam da u razgovoru sa porodicom, da ja moram da imam neke obaveze a to je škola, to su strani jezici koje treba da učim a da sve ovo može da dođe ako to ispunim. I onda je nekako meni primat bio i fokus na školi i na tim jezicima a onda je ovo bilo e sad je to vreme sad ja idem da se lepo zabavim i da se osećam dobro – kaže Mirka.

Imala je kaže sreću da se to smenjivalo.

– Ja sam bila dečji maneken i onda nekako to je bilo aha svetla, pista, aplauz, prija mi, nemam, temu, lepo se osećam. Jako brzo je onda došao momenat da sam mogla da budem dečji voditelj, i onda sam rekla ovo mi se nekako više sviđa jer nekako više mogu da dam svoj lični pečat jer mogu ja da osmislim pitanje da osmislim najavu, da razgovaram s gostom, da počnem jedno a da možda razgovor ode u nekom drugom smeru pa da se vratim na pravu putanju, i bilo mi je onda interesantno i rekla sam ovo me više zanima. I onda kad sam taman tu malo onako par godina bila došao je poziv za kasting za Anđele 2, ja sam dobila tu ulogu posle dva meseca kastingovanja, i kad sam snimila film, ja nisam imala svest, da sam uradila nastavak kultnog filma – kaže Mirka i dodaje:

Ja sam radila sa Vesnom Trivalić, Srđanom Dragojević, Nikolom Kojom, Srđanom Todorovićem, Zoranom Cvijanovićem, i mnogom glumcima koji su se pojavili u tom filmu da sad ne nabrajam sve. I onda nekako tek kad su se pojavili bilbordi sa mojim likom ja sam rekla aha ovo nije više da će me po neko dete prepoznati u školi ili eto sa tog stranog jezika, ja postajem javna ličnost, telefon počinje da mi zvoni svako malo, tu neko spusti slušalicu, neko kaže nešto lepo neko me naruži, neko mi se smeje, neko se šali, i tad sam tek spoznala.

 Scandal

SLIKE: Ivan Vučićević