Heroji ne oklevaju: Studenti podigli automobil i spasili pregaženu majku sa dvoje dece

Svijet

Posle lekarskog pregleda mališani su pušteni na kućno lečenje, dok je Bridžit Ponson zadržana

Na društvenim mrežama kruži snimak s parkinga srednje škole u američkom gradu Lejton, gde je automobil pregazio majku s dvoje dece.

Trogodišnja ćerka uspela je nekim čudom da se izvuče, dok je Bridžit Ponson ostala zarobljena pokušavajući da zaštiti sina od težine vozila.

Dramu je primetio jedan prolaznik koji je pozvao učenike da pomognu, a brzo mu se pridružila grupa omladinaca, prenosi Daily Mail.

Snimak sigurnosne kamere prikazuje kako podižu četvorotočkaš rukama, dok se čovek zavlači ispod i izvlači majku s detetom.

“Deca su postupila herojski, kao i gospodin koji se zatekao na parkingu”, kazao je Kris Krauder, izvršni direktor škole.

Kada je akcija okončana, suprug Bridžit Ponson je došao na parking i ugledao sina kojem je lice bilo krvavo. Video je ženu naslonjenu na automobil i ćerku u naručju nepoznate osobe.

“Radim u školi, a otišao sam pre nego što se incident dogodio. Video sam kola hitne pomoći na putu, ali nisam znao o čemu se radi dok nisam dobio telefonski poziv”, objasnio je Endrju Ponson.

Dvogodišnji dečak je avionom prebačen u dečju bolnicu u Solt Lejk Sitiju, dok su majka i ćerka transportovane kolima hitne pomoći.

Posle lekarskog pregleda deca su puštena na kućno lečenje, dok je Bridžit zadržana u bolnici. Najverovatnije će narednih osam nedelja provesti u invalidskim kolicima.

(Telegraf.rs)