LIČNOST DANA Lana Pudar: Kolekcionarka medalja

Region

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u plivanju u malim bazenima u rumunskom Otopeniju.

Lana je u finalu bila ubjedljivo najmlađa plivačica, a ponovo je pokazala da su godine jedina prednost koju njene rivalke imaju. Uskoro će i ona doći do svog vrhunca, a onda, draga konkurencijo, neka vam je sa srećom, na cilju vas čeka sjajna Mostarka.

Iako joj se vrlo malo pomaže na svim nivoima, postavlja nove rekorde iz prvenstva u prvenstvo. Tako je ovaj put „pao“ evropski juniorski rekord. Ništa manje se nije ni očekivalo.

– Stvarno sam željela plivati za BiH, jer je to moja zemlja. U njoj sam rođena, u njoj sam odrasla i stvarno želim napraviti velike stvari za svoj rodni grad i zemlju – rekla je Lana u oktobru.

Pa, Lana, pravo da ti kažem – hvala. Hvala što donosiš sreću svojim navijačima. Zraka si sunčeve svjetlosti u zemlji punoj tmine. Nadam se da ćeš, kao najbolja ambasadorica ove države, osvojiti i olimpijsku medalju u budućnosti. To je minimalno što zaslužuješ.Izvor:
Avaz