Sinovi Siniše Mihajlovića stigli u Beograd: Sutra je važan dan za Mihajloviće (FOTO)

Region

Slavni fudbaler, Siniša Mihajlović, napustio nas je 16. decembra, ali je zauvek u srcima svih ljubitelja fudbala. Klubovi u Italiji za koje je igrao, odaju mu počasti, jedna ordinacija u Rimu će čak poneti njegovo ime, a i Crvena zvezda priprema veliki spektakl kojim će se oprostiti od njega.

U subotu, na stadionu Rajko Mitić, crveno-beli će igrati specijalnu utakmicu sa Vojvodinom. Miha je nekad nosio dres oba kluba. Svi koji dođu na Marakanu uživaće u koreografiji koja će pratiti omaž. Fudbaleri će izaći na teren na Sinišin način, sa podignutim kragnama, a štampaju se i specijalne memorijalne karte, a ulaz će biti besplatan.

Sinišin brat Dražen, najvio je da će utakmici prisustvovati Mihini sinovi Dušan i Nikolas. Supruga Arijana, ćerke Viktorija i Virdžinija i najstariji sin Miroslav ne mogu da dođu zbog svojih obaveza. Dušan je na Instagram profilu otkrio da je već stigao, objavio je sliku nakon čekiranja na aerodromu po izlasku iz aviona.

Ovim povodom oglasila se i Vojvodina, koja je otkrila kako će izgledati dresovi sa likom Siniše Mihajlovića u kojima će „lale“ istračati na teren stadiona Rajko Mitić. Pored toga, oni najavljuju i humanitarnu akciju u kojoj će se prodavati ovi dresovi, kako bi se pomoglo jednom sedmogodišnjem dečaku, koji je takođe oboleo od leukemije.

– Na utakmici protiv Crvene zvezde, Voša će nastupiti u dresovima sa likom Siniše Mihajlovića, koji je legendarni član druge šampionske generacije „stare dame“. Na ovaj način odaćemo počast našem velikanu i proslavljenom reprezentativcu, a posle meča, ovi dresovi će ići na aukciju, gde će sav prihod od prodaje biti prikupljen za lečenje malog Miloša Ćelapa iz Novog Sada, kome je neophodna transplantacija koštane srži što pre – objavila je saopštenje Vojvodina.

Rođen je 20. februara 1969. u Vukovaru, Siniša Mihajlović je fudbalsku karijeru počeo kao levo krilo, da bi prelaskom u Italiju bio prekomandovan u odbranu, gde je igrao do kraja igračke karijere.

Najpre je nastupao za Borovo, zatim za Vojvodinu, a od 1990. do 1992. za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio Kup šampiona i Interkontinentalni kup. Zatim je prešao u Seriju A, gde je nosio dresove Rome, Sampdorije, Lacija i Intera.

Za reprezentaciju Jugoslavije Siniša Mihajlović je odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova, a učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom prvenstvu 2000.

On je nakon završetka igračke karijere radio kao pomoćni trener u Interu do 2008. i u tom periodu osvojio još dve titule prvaka kao i jedan trofej superkupa Italije. Pored Intera trenirao je i Kataniju, Fjorentinu, fudbalske reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina i Sportinga iz Lisabona, a u Bolonji je bio dvaput. Poslednji put od 2019, tačno deset godina nakon što je prvi put napustio taj klub.

Izvor: hellomagazin.rs