Trenutno ne postoje ponosniji roditelji: Sin im postao teniska zvijezda i ostvario rekordnu zaradu

Region

Neki novi klinci polako dolaze na scenu. I dok se svijet sprema na oproštaj od velikana poput Novaka Đokovića ili Rafaela Nadala, a već se oprostio od Rogera Federera, nestrpljivo čeka nove idole.

Dosta je tenisera već uveliko počelo da ide stopama Đokovića, Federera i Nadala. U “prvoj kategoriji” sada su Danil Medvedev, Alexander Zverev, Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Holger Rune, Stefanos Tsitsipas… No, za njih se već može reći da su iskusni jer uveliko su ostavili traga u svjetskom tenisu.

Ipak, ima i onih koji tek kreću. Hamad Međedović ima 20 godina i dolazi iz Novog Pazara, a najveći uspjeh karijere je ostvario osvajanjem ATP NextGen turnira koji promoviše nadolazeće zvijezde.

On je bez prevelikih očekivanja došao u Džedu, kao šesti nositelj od osam takmičara, no odigrao je turnir za pamćenje i došao do najveće titule u karijeri.

U finalu je bio bolji od Francuza Arthura Filsa sa 3:2 u setovima. Bilo je 3:4, 4:1, 4:2, 3:4 i 4:1 na turniru sa nešto drugačijim pravilima i do 4. gema.

“Nevjerovatan je osjećaj, jako sam emotivan jer sam na posljednjih nekoliko turnira gubio nakon što sam propuštao meč-lopte. Plašio sam se da se to ne ponovi, ali sam uspio da se probudim u petom setu i dobijem meč”, rekao je Međedović nakon osvajanja turnira, a trofej je proslavio u zagrljaju majke.

Stigao je do rekordne zarade od 472.000 eura što će svakako puno pomoći u razvoju karijere trenutno 110. igrača svijeta. Zaradio je od ovog turnira više novca nego sve ranije u karijeri što je zaradio.

Hamad Međedović se nedavno predstavio sa riječima: “Ja sam Hame…”. Taj nadimak ćemo sasvim sigurno još puno puta čuti u budućnosti. sportsport.ba