Srbija uradila u tenisu što nije niko pre: Ovo je bila nemoguća misija za sve ostale, sad je uspeh o kom bruji svet

Region

Koliko god dana da prođe neće se zaboraviti, već će se samo bacati novo svetlo na veliki uspeh.

Po prvi put u istoriji svet ima najboljeg tenisera planete i najboljeg mladog tenisera planeta iz iste države.

Po prvi put se desilo da osvajač Završnog mastersa u Torinu bude ujedno mentor, prijatelj i sunarodnik osvajaču Next Gen turnira.

Novak Đoković i Hamad Međedović su tako uspeli da urade ono što nije uspela nijedna država na svetu da postanu osvajači ova dva turnira, da su iz iste zemlje i da to urade iste godine. Next Gen se igra od 2017. godine, a u tom periodu je Stefanos Cicipas jedini uspeo da osvoji oba turnira.

Đoković je u finalu neobično lako savladao Janika Sinera, dok je Međedović ispustio dve set lopte, a onda razbio Artura Fisa do kraja i pokazao zbog čega ga smatraju najvećim ofanzivnim talentom tenisa.

Međedović ovo vidi samo kao početka velikog puta.

„Lepa je to stvar, nas dvojica iz Srbije. On je osvojio veliki masters, onaj pravi, a ja ovaj za mlade. Velika je to stvar, naravno, srećan sam što idem Novakovim tragom na neki način“, kaže Hamad i dodaje:

„Ovo će mi sigurno dati mnogo samopouzdanja za 2024. godinu. Fis je neverovatan igrač, na ATP listi je mnogo bolji od mene, već je u top 40 s razlogom, vrlo je dobar. Samo sam veoma srećan“.nova.rs