Prijina majka žali što joj kćerka nije završila srednju školu: “Mnogi je prozivaju, smeta joj to”

Region

Borka ne krije koliko je ponosna na kćerku koja je imala tri uzastopna koncerta u Beogradu, tri u Sarajevu a sada održava pet nastupa u Zagrebu

Majka Aleksandre Prijović, Borka Mihajlović, izjavila je kako joj je žao što njena kćerka nije završila srednju školu. Aleksandra joj je, ipak, dala obećanje da će to uskoro i učiniti.

Zamijenio oca
Borka je također pjevačica, a njena majka i rođaci su se isto bavili muzikom.

– Moja mama nas je prehranjivala svojim pjevanjem. Mama je iz jednog sela kraj Našica, a tata je iz Belog Manastira. I mamina braća su pjevala. Mama je umrla mlada i tata mi je nakon toga bio sve na svijetu. Umro je prije tri godine, Aleksandra i ja smo bile slomljene. Ona je jako bila vezana za svoga deku. On joj je zamijenio oca – ispričala je mama Borka.

– Ja sam počela da pjevam sa 16 godina, isto mi se dogodilo kao i Aleksandri. Završila sam osnovnu školu, upisala srednju, prošla prvi razred, drugi, treći nekako završila, i dalje više nisam mogla. Morala sam da krenem da radim. Ja nisam bila odlikaš, ali je Aleksandra bila štreber, jako dobar đak, i žao mi je što nije završila srednju. Zbog toga je mnogi prozivaju, smeta joj to, pa je rekla da će, kad se sve ovo malo smiri, upisati tu školu i završiti je – izjavila je Mihajlovićeva.

Koncertni rekordi
Borka ne krije koliko je ponosna na kćerku koja je imala tri uzastopna koncerta u Beogradu, tri u Sarajevu a sada održava pet nastupa u Zagrebačkoj areni.

– Znala sam da će Aleksandra biti uspješna u životu, ali da će napuniti četiri Arene, da će oboriti koncertne rekorde. Sjećam se kad su mi je donijeli prvi put u naručje, nakon što sam je rodila, pogledala sam je i rekla: “Ti ćeš biti moja najveća zvijezda”. To sam joj uvijek govorila – prisjetila se Prijovićkina majka.avaz