MEĐEDOVIĆ SREĆAN ŠTO IDE NOVAKOVIM STOPAMA: “Lepa je to stvar, nas dvojica iz Srbije…”

Region

Srpski teniser Hamad Međedović podelio je svoje emotivno iskustvo nakon trijumfa na Završnom turniru u Džedi za igrače do 21 godine.

Završetak njegove prve profesionalne sezone bio je izuzetno uspešan, s obzirom na to da je pobedio Artura Fisa u finalu NextGen turnira.

Trijumf protiv 36. tenisera sveta došao je nakon pet setova i više od dva sata igre, rezultatom 3:4 (6), 4:1, 4:2, 3:6 (9), 4:1.

“Neverovatan osećaj, jako sam emotivan, pogotovo što sam na poslednjih nekoliko turnira gubio tako što sam propuštao meč lopte. Posle četvrtog seta sam se plašio da se to ne ponovi, ali uspeo sam da se probudim ponovo u petom setu i da dobijem”, rekao je Međedović.

Novak je slavio u Torinu, a on u Džedi…

“Lepa je to stvar, nas dvojica iz Srbije. On je osvojio veliki masters, onaj pravi, a ja ovaj za mlade. Velika je to stvar, naravno, srećan sam što idem Novakovim tragom na neki način“, dodao je Hamad.

Najavio je i velike planove za narednu godinu.

“Ovo će mi sigurno dati mnogo samopouzdanja za 2024. godinu. Fis je neverovatan igrač, na ATP listi je mnogo bolji od mene, već je u top 40 s razlogom, vrlo je dobar. Samo sam veoma srećan“, zaključio je Međedović.

Međedović na konto ovog podviga zaradio nešto više od 500.000 dolara, suma koja je veća od ukupne pređašnje u njegovoj karijeri.(Espreso)