Majka se rasplakala jer ne može djeci priuštiti Božić,

Zanimljivosti

Majka Abbie Palmer (30) iz Engleske objavila je video na TikToku u kojem se rasplakala, jer djeci ne može priuštiti Božić kakav zaslužuju.

Ova majka kritizira vladu Rishija Sunaka i druge engleske zastupnike jer žive “luksuznim životom”, dok ostali građani jedva spajaju kraj s krajem.

Samohrana majka dvoje djece otkrila je da radi puno radno vrijeme kao voditeljica jedne korisničke službe, ali jedva može prehraniti djecu u dobi od 12 i 6 godina sa svojom mjesečnom plaćom od oko 1958 funti (2264 eura) ili 23.500 funti (27.175 eura) godišnje.

S obzirom na to da se Božić brzo približava, Abbie kaže da je morala otići iz jedne trgovine jer si nije mogla priuštiti hranu koju je mislila pripremiti za blagdane. Ostaje joj, kaže, 600 funti (oko 695 eura) mjesečno nakon što su svi računi plaćeni – što joj nije dovoljno da preživi.

Poslušajte više u videu u nastavku.

@babii93x

♬ original sound – 🌒Abbie Babii🌘

“Nemam čak ni minimalnu plaću”
“Ja nemam čak ni minimalnu plaću, ali nakon što sam kupila hranu i natočila gorivo u auto, to je u biti to. Doslovno samo mogu otići u pub, u kojem sam nekada radila, da dobijem besplatno piće ili da mi ga netko plati”, govori ona.

Abbie tvrdi da ne poznaje nijednu osobu koja se ne bori. Njezina stanarina u socijalnom stanu iznosi 450 funti (oko 520 eura) mjesečno, dok plin i struja koštaju 150 funti (oko 174 eura), a hrana 400 funti (oko 463 eura) mjesečno. Također mora plaćati 130 funti (oko 150 eura) tjedno za doručak i klubove nakon škole za djecu.

“Pored toga im još uvijek želim dopustiti da se bave aktivnostima poput nogometa. To je potpuno neodrživo”, kazala je.

Njezin video na TikToku je postao popularan zbog njezinih razmišljanja o trenutnoj situaciji u Engleskoj, ali i u svijetu, pogledan je više od četiri milijuna puta i izazvao tisuće komentara.

Neki misle da pretjeruje te tvrde da bi 600 funti (oko 693 eura) mjesečno nakon plaćanja računa trebalo biti dovoljno za život. “Ako ostanete sa 600 funti mjesečno nakon računa i još uvijek se borite, predlažem vam pomoć u upravljanju novcem”, napisao joj je jedan TikToker.novizot.net