Detalji tragičnog nestanka Vanje Gorčevske (14): Ubijena je isti dan kada je nestala

Region

tvrđeno je da je Vanja vozilom odvedena sa ulaza u stan

Ceo region potresla je vest da je Vanja Gorčevska (14) za kojom je tragao Balkan pronađena mrtva danas.

Kako piše kurir.mk, Vanja je ubijena u ponedeljak ujutru.

Utvrđeno je da je Vanja vozilom odvedena sa ulaza u stan, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana, odnosno 27.11.2023. godine, oko 10.00 časova.

Nakon mera i aktivnosti koje su preduzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas je u okolini Skoplja pronađeno njeno beživotno telo.

U Velesu je pronađen i P.Ž (74), čiji je nestanak prijavljen 24. novembra 2023. godine. U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno lice trenutno se nalazi u policijskoj stanici.

Pronađeno je i zapaljeno vozilo marke “citroen”, a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije, biti podneta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.

Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv koristoljublje.

Izvršeni su pretresi u kućama i drugim prostorijama na području SVR Skoplje, SVR Veles i SVR Štip, pri čemu su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, računari, vozila i dr., obavljeni su brojni razgovori sa porodicama, poznanicima i prijateljima, a u istražne radnje svakodnevno je bilo uključeno nekoliko stotina policajaca koji su isključivo radili na ovim slučajevima.

Javni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i Osnovnog javnog tužilaštva Veles izvršili su uviđaj na dve lokacije na kojima su pronađena tela nestalih. Izdati su nalozi za obdukciju tela žrtava. Takođe su izdati nalozi za prikupljanje i veštačenje svih tragova i dokaza sa obe lokacije.

Javni tužioci su izdali naloge za pretrese više lokacija, obezbeđivanje snimaka video nadzora, lociranje na osnovu baznih stanica, analizu i forenziku elektronskih uređaja, forenziku materijalnih tragova i dokaza, uključujući automobil povezan sa tragičnim događajima.

Nakon izvršenih dokaza i naloženih veštačenja, tužilaštvo će protiv svih osumnjičenih pokrenuti odgovarajuće postupke.

(Telegraf.rs)