Beskućnik na lotu osvojio 37 hiljada eura, dobitak jedva naplatio

Zanimljivosti

Beskućnik iz Italije Gianluigi, poznat kao Cassano, dobit će 30.000 eura koje je osvojio prošli mjesec, a koji mu nisu mogli biti isplaćeni jer su mu lični dokumenti zastarjeli.

On je 24. oktobra osvojio premiju od 37.000 eura na listić za koji je dao 1,5 eura, a na kraju će nakon odbijanja poreza u džep staviti sedam hiljada manje.

“Da biste naplatili dobitak trebate zdravstvenu, ali ja je nemam. Imam samo stari poreski broj koji je nevažeći”, rekao je Gianluigi dok je još imao probleme oko naplate. Na kraju su mu lokalne vlasti izašle u susret i omogućile da dobije novac.

Nakon tog dobitka, Gianluigi je još tri puta bio uspješan osvojivši ukupno 200 eura, pa je petak navečer proveo u hotelu, kao i 25. i 26. novembar.

“Spavao sam na toplom i u krevetu”, objašnjava radosni Cassano koji dodaje da je uzeo nešto jeftiniju sobu jer mora štedjeti iako je zaradio u posljednje vrijeme.

Ima jasne ideje o tome kako će potrošiti 30.000 eura.

“Prvo moram iznajmiti kuću i tražim je u Senigaliji, gradu u kojem su me dočekali brojni prijatelji koji su mi pomogli, čak i finansijski. Želim da se nastanim ovdje kako bih potom mogao podnijeti zahtjev za javni smještaj”, kazao je.

Plan mu je da u budućnosti pronađe posao kako bi se mogao izdržavati kad mu ponestane novca.Izvor:
Klix