KĆER (14) JOJ JE PREMINULA, A MAJKA JE ISPUNILA NJEZINU POSLJEDNJU ŽELJU

Zanimljivosti

Grace Bunke bila je pravo svjetlo u ovom svijetu od kada se rodila. Ta 14-godišnjakinja je inspirirala mnoge dok se borila s rakom, a njezina je majka ispunila njezinu želju nakon što joj je kćer preminula.

Njezina mama kaže da su neprestano govorili Grace da ide prebrzo, predaleko i previsoko. No Grace nikada ništa nije radila na pola. Ona je bila prirodno nadarena sportašica sa istinskom ljubavlju prema životu.

Međutim, svijet joj se potpuno okrenuo kada joj je dijagnosticiran rak kostiju u 11. godini života.

Unatoč mnogim operacijama, amputaciji dijela noge i 18 rundi tretmana, Grace nije klonula. Ona se smijala te je pronašla trenutke radosti u svoj toj patnji.

Čak i kada su joj oduzeti snovi o trčanju, ona je pronašla novu ljubav – plivanje.

„Nikada ju nismo trebali ohrabrivati da živi život“, rekla je njezina mama Vicki, „Čak i tijekom liječenja i kroz bolest mi smo bili oni koji smo ju morali usporavati… Nismo ju željeli zauzdavati, ali znate, htjeli smo da bude u granicama onoga što je za nju bilo sigurno.“

Unatoč lošim prognozama za njezin život, Grace je pronašla novu strast u vodi.

„Ima nešto drugačije u plivanju u vodi, nego u trčanju na stazi. Mislim da joj je to dalo nekakvu duhovnu i emocionalnu snagu“, rekla je Vicki, „Imala je taj stav će ona sve to pobijediti i da jedva čeka da se vrati.“

NAKON TRI GODINE BORBE S RAKOM DJEVOJČICA JE PREMINULA
Nakon tri godine borbe s rakom, Grace je shvatila da neće pobijediti. Tijekom njezinih posljednjih, dragocjenih trenutaka na zemlji, zamolila je mamu da joj nešto obeća. Zamolila ju je da nastavi plivati čak i nakon njezine smrti.

Dan prije svog 15. rođendana Grace je pitala mamu da sudjeluje u utrci u njezino ime. Grace je znala da je jako bolesna i da ne može plivati. Vicki je pristala i od tada nije prestala plivati, čak ni nakon što je 2018. godine Grace preminula.

MAJKA ŽELI ODRŽATI USPOMENU NA SVOJU KĆERKU
Vicki sada ima misiju da održi obećanje koje je dala svojoj kćeri i da održi uspomenu na nju živom. 52-godišnja Vicki odlučila je otplivati 14 utrka diljem države u čast svoje kćeri, Grace.

„Nisam bila plivač prije nego se sve ovo godilo. Znala sam kako plivati i odrasla sam s bazenom. No malo sam klaustrofobična i ne volim stavljati lice pod vodu… Dajem zaslugu Grace što me je inspirirala i dala mi hrabrosti da napravim nešto što mi je bilo jako teško“, rekla je.

Kroz sva natjecanja u kojima je do sada sudjelovala, Vicky je skupila 80 000 dolara. Ona zna da ju kćer podržava s neba, ohrabruje ju da dobro trči i pliva u utrkama koje ju čekaju.

„Osjećamo kao da nebo navija za nas“, objasnila je, „Ne možete imati bolje navijače od neba. Grace je imala najljepši osmijeh, najbolji smijeh, pa mislim da se smiješi… i ne samo da navija za mene, nego se pojavljuje u svakoj utrci na male načine.“

Svaka čast ovoj majci za njezin borbeni duh. Neka Bog nastavi tješiti njezino ožalošćeno srce dok nasljeđe njezine kćeri ohrabruje mnoge druge koji se bore s rakom.

OAZA ZNANJA.