100-godišnja Eva se budi svaki dan kako bi pomogla djeci koju nikada nije vidjela

Zanimljivosti

100-godišnja Eva iz planina Sjeverne Karoline budi se između 3 i 4 ujutro kako bi započela dan za šivaćim strojem. Posvećena je posebnom cilju.

Prije nekoliko godina njezin je pastor zatražio od nje da izradi oko 180 predmeta za djevojčice koji će biti uključeni u kutije za cipele Operation Christmas Child. Eva je odmah znala što će učiniti.

Ona izrađuje haljine za male djevojčice širom svijeta, s ciljem da im prenese evanđelje Isusa Krista. “Prvo mi je za izradu haljine trebalo dan i pol. Sada mogu sašiti tri u jednom danu”, laže Eva pokazujući svoj napredak i predanost.

“Volim to. Gospodin mi je dao ruke bez artritisa. Činim ono što je Gospodin tražio od mene.” rekla je Eva.

Evin put šivanja započeo je u djetinjstvu u blizini Detroita. Pod utjecajem svoje majke, krznarice i krojačice, Eva je savladala umjetnost šivanja.

Njezin fokus je proslaviti Boga
“Ja sama izrađujem sve što nosim”, kaže ponosno, prisjećajući se kako je nekada izrađivala odjeću i za svoje kćeri. Njezina majka, zauzeta izradom toplih kaputa tijekom zime, uvijek je navečer pronalazila vrijeme za obitelj.

Odgojena u kršćanskom domu, Eva je s 13 godina prihvatila Isusa kao svog Spasitelja i Gospodina. Njezin životni put vodio ju je kroz različite uloge: policajka, blagajnica u trgovini, učiteljica u nedjeljnoj školi, članica zbora, a sada krojačica. Kroz sve te uloge, njezin fokus je bio proslaviti Boga.

“Ne mogu otići na platformu i prenijeti poruku – to nije moj posao. Gospodin mi je dao ruke bez artritisa, tako da puno šivam – dan mi je talent i ja ga koristim.” rekla je Eva.

Evina dnevna rutina uključuje čitanje Biblije i pokušaj svjedočenja gdje god može. Nada se da će njezine haljine razveseliti djevojčice diljem svijeta. Njezina poruka kršćanima je jasna: “Ne mislim da ste prestari da biste naučili posao.”

Što se tiče njezine budućnosti, Evina vjera ostaje jaka. “Ne mogu ni zamisliti koliko će [nebo] biti divno”, razmišlja ona. “Ne bojim se smrti, ni malo

novizivot.net