Milijunaš Svojim Novcem Gradi Male Domove Za Beskućnike

Zanimljivosti

Milijunaš svojim novcem gradi male domove za beskućnike

“Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Matej 25,40)
Milijunaš Marcel Lebrun pretvara svoje osobno bogatstvo u sićušne domove za beskućnike s pristupačnim stambenim projektom u New Brunswicku u Kanadi.

Nakon što je prodao svoju softversku tvrtku, Marcel je svoje poduzetničke vještine usmjerio na rješavanje beskućništva s ’12 susjeda’, zajednicom malih domova u Frederictonu.

Dizajnirane da pruže više od skloništa, ove kuće nude stabilan temelj za ponovnu izgradnju života. Svaka rezidencija, iako kompaktna, dolazi s bitnim životnim sadržajima i dostojanstvom mjesta koje možete nazvati svojim.

S modelom najamnine koji se temelji na samo 30% dohotka stanovnika, financijska prepreka stanovanju je značajno smanjena. “Sve su to prilično male sićušne kuće, ali imaju sve u sebi”, rekao je Lebrun za CBC, osiguravajući da je svaki prostor, iako skroman, potpun.

Sigurnost je prioritet, sa zatvorenim pristupom i sigurnosnim kamerama kako bi se osiguralo sigurno okruženje za stanovnike.

Selo također potiče zajednicu koja pruža podršku pružajući mogućnosti zapošljavanja na licu mjesta, osnažujući stanovnike da pronađu zaposlenje unutar svog životnog prostora.

Trenutačni opseg projekta i budući ciljevi su ambiciozni, s planovima za povećanje broja domova i održavanje stabilnog tempa stvaranja u Lebrunovoj tvornici. Financiran Lebrunovim osobnim ulaganjem i doprinosima vlade, 12Neighbours predstavlja konkretno utjelovljenje vjere na djelu.

 

Lebrunova inicijativa odražava predanost ljubavi i služenju, u skladu s biblijskim stihom: “Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Matej 25,40) (novizivot.net)