Lokalni policajac i dječak (6) bez ruku imaju poseban odnos

Zanimljivosti

Kad Harrison Humphries odraste, želi biti ili šef policije ili detektiv. Ima samo 6 godina, ali pozitivno gleda na svoju buduću karijeru, dijelom zahvaljujući posebnom odnosu s lokalnim policajcem u Duluthu, Iowa. Činjenica da je Harrison rođen bez ruku uopće ne utječe na njegove buduće planove!

“Harrison je rođen bez ruku i bez kostiju nogu, dakle bez kukova”, objasnila je njegova majka Tara Humphries . “Rečeno nam je da nikada neće moći hodati, nikada se moći sam hraniti, nikada neće moći ništa učiniti.”

Ipak, od trenutka kad se rodio, Harrison je prkosio izgledima. Sada koristi svoja stopala za sve što bi radile i njegove ruke, uključujući pranje zubi i kose te samostalno odijevanje.

Dječačić je prvi put upoznao policajca Rolfa Seiferhelda dok je policajac bio u patroli u Duluthu prije nekoliko mjeseci. Harrison je započeo razgovor s policajcem i rekao mu kako i on sanja o tome da jednog dana postane policajac.

Policajac je komunicirao s njim kao sa svakim drugim znatiželjnim djetetom
Taru je odmah pogodila činjenica da se Rolf nikada drugačije nije ponašao prema Harrisonu. Umjesto toga, komunicirao je s njim kao sa svakim drugim znatiželjnim djetetom!

“Malo ljudi će odvojiti vrijeme ili se ponekad boje”, rekla je Tara.

Sada se svakog petka navečer Harrison pridružuje svom mentoru u patroli i to je vrhunac njihovih tjedana. Rolf uvijek nađe vremena da malom dječaku pokaže svoju opremu i dopusti mu da sjedne za volan svog patrolnog automobila, a Harrison mu pomaže da održava svoju opremu u dobrom stanju.

Dijete vjeruje da je Rolfov partner, a Rolf potiče njegov cilj da ode u policiju. Uostalom, njih dvojica već dijele filozofiju o policijskom poslu. “Pomozite ljudima da budu bolji”, rekao je Harrison.

Rolf se složio: “Budi ljubazan i postupaj s ljudima onako kako želiš da se postupa s tobom. Pokažite im poštovanje koje zaslužuju.”

Tara je sigurna da će uz Rolfovu pomoć i ohrabrenje njezin sin doista ostvariti svoj san da jednog dana postane policajac. On sigurno ima dobar uzor kojeg treba slijediti!

novizivot.net