Đoković: Kad osvojimo “salataru”, biće mi to najbolja sezona u karijeri

Region

Novak Đoković rešen je da sa srpskim timom osvoji Završni turnir Dejvis kupa koji se igra u Malagi.

Naši teniseri u četvrtfinalu se sastaju sa Velikom Britanijom, a taj duel na programu je u četvrtak.

– Velika Britanija je jedna od najvećih teniskih nacija, jedna od jačih federacija, Vimbldon, mnogo uspeha… Nori i Drejper su obojica levoruki, nisam igrao sa mnogo levorukih u poslednje vreme, ali uspeli smo da nađemo prave sparing partnere danas i juče. Britanija ima mnogo opcija i za singl i za dubl. Mari i Evans nisu tu sada, ali u ovom formatu Britanija ima jak tim, pogotovo dubl sa Skapskim, Salisburijem. – rekao je Novak i nastavio.

– Mi nemamo specijalistu za dubl, ali spremni smo da damo sve od sebe. Biće mnogo navijača sutra britanskih, biće i naših, atmosfera je drugačija, buka i tokom poena, ali u tome je draž Dejvis kupa.

Odmah po osvajanju titule u Torinu on je otputovao u Malagu.

– Došao sam ovde odmah, nisam mnogo slavio, ali lepo je što je porodica sa mnom tu. Dan i po sam odmarao, onda odmah trening, ovo je poslednja nedelja sezona i potreban je poslednji napor svih nas. Igram dobro u prethodna četiri meseca, igrao sam sjajno u Torinu u završnici, nadam se da ću to preneti i na Dejvis kup. Zahvalan sam što sam opet u nacionalnom timu, već neko vreme govorim da mi je DK jedan od najvećih ciljeva. Kada bismo osvojili… U stvari, kad osvojimo salataru, biće to najbolja sezona u karijeri. Tenis Uživo, J. Erdei)