Cvjetko iz Lopara donirao bubreg ženi koju nije poznavao, a sada treba našu pomoć

Region

Cvjetko Ćirić, iz Lopara, donirao je bubreg Zorici Dokić iz Bijeljine i tako joj spasio život, a ovaj humani čovjek sada treba našu pomoć.
Aktiviran je humanitarni broj za pozive iz Republike Srpske – 1401.
Četrdesetsedmogodišnji Cvjetko Ćirić iz Bogutova Sela kod Ugljevika pokazao je da humanost i ljudskog ni u današnje vrijeme nisu zaboravljeni darivavši bubreg svojoj vršnjakinji Zorici Dokić iz Milina Sela kod Lopara, koja se godinama borila za svoje zdravlje. Priča o Ćirinoj nesebičnosti i Zoričinoj zahvalnosti obišla je Semberiju i podmajevički kraj, a prenijela se i mnogo šire.

Cvjetko Ćirić. Heroj u ratu i u miru.
Kada pomislite kako smo kao društvo propali, kako nemamo empatiju i kako smo svi okrenuti sebi, sjetite se da nedaleko od Ugljevika živi Cvjetko, demobilisani borac, jedan od „Mandinih lavova“ sa Majevice, koji je, uprkos ranjavanju u ratu i svim rizicima, odlučio da daruje bubreg ženi koju praktično nije poznavao.

Čuvši da je Zorici Dokić, majci dvoje djece, neophodna transplantacija bubrega, bez razmišljanja je stao pred nju i rekao:“Ja ću ti dati bubreg“. Iako je i samoj Zorici bilo teško da povjeruje u to, Cvjetko je u decembru 2022. godine ispunio obećanje i otputovao u Tursku na operaciju kojom je Zorici spasen život.

U jednom od intervjua Cvjetko kaže:
„Nekada poželim da na neki način kažem svim ljudima na ovoj zemaljskoj kugli koliko je veliki značaj kada vidite nekog da se muči, a možeš mu pomoći, kada mu pomogneš, kada mu vratiš osmijeh, mnogo se bolje čovjek osjeća, ljepše je kada se daje nego kada se dobija“.

Eto, jedan takav čovjek živi u kući koju vidite na slici. Nas, koji nismo spremni ni na mnogo manje žrtve od njegove, Cvjetko je zadužio time što nam vraća vjeru u ljude i čini ovaj svijet boljim.
I zato smo svi dužni da se pridružimo akciji izgradnje kuće za Cvjetka, heroja u ratu i u miru.

Цвјетко Ћирић. Херој у рату и у миру.

Када помислите како смо као друштво пропали, како немамо емпатију и како смо сви окренути себи, сјетите се да недалеко од Угљевика живи Цвјетко, демобилисани борац, један од “Мандиних лавова” са Мајевице, који је, упркос рањавању у рату и свим ризицима, одлучио да дарује бубрег жени коју практично није познавао.
Чувши да је Зорици Докић, мајци двоје дјеце, неопходна трансплантација бубрега, без размишљања је стао пред њу и рекао:”Ја ћу ти дати бубрег”. Иако је и самој Зорици било тешко да повјерује у то, Цвјетко је у децембру 2022. године испунио обећање и отпутовао у Турску на операцију којом је Зорици спасен живот.

У једном од интервјуа Цвјетко каже:
“Некада пожелим да на неки начин кажем свим људима на овој земаљској кугли колико је велики значај када видите неког да се мучи, а можеш му помоћи, када му помогнеш, када му вратиш осмијех, много се боље човјек осјећа, љепше је када се даје него када се добија”.

Ето, један такав човјек живи у кући коју

видите на слици. Нас, који нисмо спремни ни на много мање жртве од његове, Цвјетко је задужио тиме што нам враћа вјеру у људе и чини овај свијет бољим.
И зато смо сви дужни да се придружимо акцији изградње куће за Цвјетка, хероја у рату и у миру.

☎️Активиран је хуманитарни број за позиве из Републике Српске – 1401.

Покажимо Цвјетку да смо чули ове ријечи које је хтио да нам каже и да барем помало слиједимо његов примјер! 😊

📞1401

desavanja u bjeljinji.com