Nisu mi dali da idem u WC pet dana, držali me zaključanu u sobi“: Ispovest Slađane Milošević o strašnom tretmanu i surovoj bolesti sa kojom se suočava

Region

Naša pevačica i umetnica Slađana Milošević kontaktirala je putem telefona portal Nova.rs i tvrdi da je u jako lošem zdravstvenom stanju. U velikoj ispovesti za naš portal, tvrdi da je na sopstvenu odgovornost napustila Klinički centar gde su je, kako ona kaže, držali pet dana u jednoj sobi bez mogućnosti da izađe.

Slađana tvrdi da pati od autoimune bolesti koja se zove Sjorgenov sindrom i da ta bolest prolazi kroz razne cikluse i da je trenutno u jako lošem stanju.

Sjogrenov sindrom je hronično, zapaljensko, reumatoidno oboljenje koje se ispoljava suvim okom (xerophthalmia) i suvim ustima (xerostomia). Uzrok nastanka ovih pojava je smanjenje funkcija egzokrinih žlezda. Ovaj sindrom se javlja kao primarno oboljenje i udružen sa nekom od drugih sisitemskih bolesti vezivnog tkiva, najčešće sa sistemskim lupusom ili reumatoidnim artritisom.

Ispovest Slađane Milošević prenosimo u nastavku.

„Kod kuće sam uz pretnju da svašta može da mi se desi. Jure me po bolnicama, slomila sam ruku, pogrešno mi je srala, morala sam da platim privatno da mi skinu gips. Medicinski Klinički centar. Profesor Sabljak mi je zakazao 31. decembra intervenciju i prijem i ja sam došla, on je otputovao, ostavio me mladima koji su se šalili sa mnom i rekli mi da idem u teretanu, umesto da se lečim“, započela je Slađana.

Primljena je bila, kaže, na osnovnom prijemnom odeljenju gastroentorologije.

„Osećam se grozno jer sam otišla u bolnicu da se lečim, a ne da me maltretiiraju i da mi ne daju da idem iz prostorije. Nema nikakvog objašnjenja, navodno je neka analiza koja se odnosi na merenje izlučevina u nekom periodu da bi se video kako se rade bubrezi“, rekla je ona.

„Ja odem u bolnicu, pošto se ne osećam dobro, imala sam napornih mesec i po dana, popustilo mi je zdravlje, imam tu svoju autoimunu bolest zbog koje padam u ta stanja sve više jer am starija. Dolazim tamo jer je već veče, prima me Jelena doktorka kod koje sam ležala na gastrolingereologiju, ona je obavila trijažu i analize i zaključili su da treba da ostanem na odeljenju, ja kažem okej – šta da uradim, kažu ništa, vi samo sedite mi ćemo da završimo papirologiju i odvešćemo vas na odeljenje. Treba mi pomoć, prihvatam to, jedino je neka kateterizacija bila u pitanju, insistirali su na tome, ja sam i na to pristala samo mi pomozite ako možete, ne može se očekivati čudo da u mojim godinama budete zdravi. Odlazim, sedim u kolica, oni me voze na tu opštu intenzivnu negu, pitam ih šta ću ovde? Tu su neki AIDS pacijenti. Pitam ih zašto tu, a ne tamo – međutim ja i pristanem na to jer nemaju mesta kao, gužva je, to mi posredno prenose informacije“, tvrdi dalje Slađana Miloševoć.

Neka nova doktorka ne želi da me primi bez uputa iz doma zdravlja, ja nisam u stanju da tražim upute, zašto mi ne date da ostanem na Kliničkom centru, posle me prebacite na odeljenje“, nastavila je ona.

Najveći problem je što nije mogla da ide u toalet.

„Taj dan se završava da ne koristim toalet van prostorije, a tu je 20 pacijenata koji su teški bolesnici. Ne vidi šta ću tu, ali ćutim, rekla sam u redu, čekam svoj red za drugu kliniku. Dolazi jutro, ja trpim da ne idem u toalet, a bolesna sam. čekam još dva dana, ne daju mi da izađem, rekli su mi da ne mogu da izađem, iz sobe nikako. I onda su mi rekli da imam paravan i da tu mogu da obavim sve što mi treba. Ja pitam zašto mi ograničavate slobodu da ne mogu da se istupiram, da ne mogu da odem do toaleta? Trpim i dalje, sve dok nisam svojevoljno htela da potpišem izlazak iz bolnice“, rekla je Slađana Milošević.

„Sada sam izašla na svoj rizik, Ja odlazim, pojavljuje se načelnik u 11 sati noću uz mog starog doktora i moli da ostanem do sutra ujutru, ja pitam, a zašto? Zašto na ovom odeljenju Nikakav zahvat mi nisu obavili, samo su merili količinu izlučene mokraće“, rekla je ona.

„Ja insistiram da izađem jer pet dana ne mogu u wc, oni kažu mogu samo u kateter, ali ja to ne želim. Ja kažem neću. Terali su me da im pevam, neke sestre mlade su me pitale da im pevam. Ova druga kaže ne daj Bože da nam ona peva. Vređale su me tako direktno, nisam ih vređala, niti sam im nešto rekla, niti sam reagovala, ništa, ostavili su mi prepunjenu takozvanu ‘princeza nošu’ da piškim. Oduzeli su mi sve stvari, tako sam otišla iz bolnice, iz mog stana mi je prijatelj doneo bundu i čizme i kapu i da me obuče da idem. Pustite me da idem kući, pa šta mi bude, biće“, zaključila je Slađana Milošević.

Pevačica je i ranije govorila da ima zdravstvene probleme.

nova.rs