Rodio se kao zdrav dječak, a nakon šest tjedana dogodila se tragedija

Svijet

Beckett je rođen kao zdrav dječak prije pet godina. Šest tjedana nakon njegova rođenja dogodio se tragičan događaj. Povrijedile su ga ruke osobe koja ga je trebala zaštititi.

Bio je žrtva sindroma tresenog djeteta. Riječ je o traumi glave koja se događa kada se bebicu, doslovno, trese.

Jedan od roditelja je žestoko potresao Becketta, zatim ga stavio u krevet i ostavo ga ondje možda čak 48 sati. Rezultat je bio opasan po život i ostavio je Becketta s dugim popisom stalnih zdravstvenih problema.

Nakon dva tjedna na Pedijatrijskoj jedinici intenzivne njege (PICU), Beckett je smješten u udomiteljsku obitelj. Njegovi biološki roditelji bili su kazneno prijavljeni, a on je postao štićenik države.

Formalno posvojenje sada je u tijeku, a trajno ostaje sa svojim tadašnjim udomiteljima. Beckett će trebati doživotnu njegu zbog ozljeda koje je zadobio od SBS-a. Rutinske dječje bolesti mogu značajno utjecati na njega, pa je tako nedavno završio u bolnici s rinovirusom.

Petogodišnji dječak ima cerebralnu paralizu
Beckett sada ima pet godina. Ima epilepsiju, cerebralnu paralizu, zaostatak u psihičkom i fizičkom razvoju, gubitak sluha i sljepoću. Ne može jesti ni piti i oslanja se na G-cijev za prehranu. Ima dnevne potrebe za lijekovima i mora nositi pelene.

Njegovi posvojitelji namjeravaju izvući svijest o ovoj dijagnozi na površinu. Sve ono s čime Beckett svakodnevno pati moglo se spriječiti. Beckett bi mogao biti normalan, aktivan polaznik vrtića da je ljutita odrasla osoba dobro postupila s njim.

Beckett je morao otići kući iz bolnice nakon 24 sata promatranja i cijepljenja. Nadajmo se da će cjepivo dovoljno ukrotiti simptome rinovirusa da mu omogući da ostane kod kuće.

Iako nužna, ova putovanja nisu zabavna ni za Becketta ni za njegove sadašnje roditelje. Ljutita odrasla osoba oduzela mu je sposobnost da se zalaže za sebe. Iako su dijelovi Beckettove priče tužni, on je sada u stalnom zagrljaju roditelja punih ljubavi. Oni će mu i dalje pružati najbolji mogući život.

Christy Rector i njezin suprug svakodnevno se zalažu za Becketta i druge osobe koje su preživjele sindrom tresene bebe. Oni Beckettu pružaju ljubav i brigu koja mu je potrebna da živi sa svojim invaliditetom.

@christyrector0

#loveunconditionally

♬ original sound – Christy Rector

Njihova budnost i bezuvjetna ljubav je spas u ovoj priči. Nažalost za mnoge, ova bolest je stalan problem. Neka ih Bog blagoslovi u daljnjem životu!

novizivot.net