“Mama, umirem”: Elena otkrila posljednje riječi sina (5) koji je preminuo nakon vađenja zuba

Svijet

Elena Sonmez, majka malenog Denisa (5), koji je preminuo nakon vađenja zuba u ordinaciji u Turskoj, podijelila je svoje iskustvo o posljednjim satima života svog sina i onome što se dogodilo kod zubara tog kobnog dana.

Denisovi roditelji odveli su ga u stomatološku kliniku u Bursi zbog bolova u ustima. Nakon pregleda, zakazali su plombu i vađenje zuba za 10. studenog. Dječaku je pružena opća anestezija, pri čemu mu je izvađen jedan zub, a četiri su plombirana. Nakon buđenja, Denis je imao mučninu, obilno krvarenje, temperaturu i drhtanje.

Liječnici su to pripisali anesteziji, propisali lijekove i poslali obitelj kući. No, iste večeri, Denisovo stanje se naglo pogoršalo, pa su završili u Dječjoj bolnici. Četiri dana kasnije, Denis je preminuo od zatajenja organa, a tijelo je poslano na obdukciju.

“Rekao je Eleni: ‘Mama, ja umirem’. Sestra je otišla doktoru i rekla mu da naš sin drhti, na što su oni rekli da je to normalno od anestezije. Nakon 15 minuta mu je porasla temperatura”, rekao je otac.

Dječak je stalno govorio da umire
Ono što je uslijedilo bilo je dramatično. Prema riječima Elene i Aydina, dječak je stalno govorio da umire.

“Mama, umirem, mama. Skidaj me”, rekao je dječak nakon čega je Elena počela paničariti.

Aydin je tada, kako tvrdi, zgrabio dijete i odnio ga u prizemlje.

Tijekom istrage je utvrđeno da je Denis bio pod sedativima prije operacije, što znači da je bio u polusnu tijekom zahvata. Obitelj tvrdi da je dobio opću anesteziju i da pretrage prije toga nisu obavljene. Prema njihovim tvrdnjama, cjevčica tijekom operacije probila je adenoid, uzrokujući krvarenje u plućima.

Roditelji optužuju anesteziologa i medicinsku sestru da su napustili kliniku prije oporavka od anestezije. Denis je nakon povratka kući počeo povraćati, što je rezultiralo operacijom zbog krvarenja. Na kraju je preminuo nakon sat vremena reanimacije.

Roditelji su dali iskaz policiji, optužujući stomatološku kliniku za sinovu smrt. Tvrdnje obitelji uključuju i nedostatak nadzora tijekom oporavka od anestezije, što je dovelo do tragedije. Istraga je u tijeku, a klinici je naloženo zatvaranje sljedećih mjesec dana.

novizivot.net