Tinejdžer iz SAD ubio učiteljicu zbog loše ocene, kada je saznao da ide na doživotnu robiju potekla mu je krv iz nosa: „Tata žao mi što sam te izneverio“ FOTO, VIDEO

Svijet

Tinejdžer koji je drugu iz razreda pomogao da ubije profesorku španskog jezika zbog loše ocene, osuđen je na doživotni zatvor. Dok se Džeremi Gudejl (18) izvinjavao porodici ubijene, iz nosa mu je potekla krv.

„Znam da moje reči nikad neće biti dovoljne. Zaista mi je žao profesorke Graber i cele moje porodice. Tata žao mi što sam te izneverio na toliko načina“, rekao je Gudejl sudu pre nego što mu je izrečena kazna.

Jeremy Goodale, left, talks to his co-counsel Nicole Jensen during his sentencing hearing at the Jefferson County Courthouse in Fairfield, Iowa, on Tuesday, Nov. 14, 2023. Goodale, along with Willard Miller, pleaded guilty to murdering Spanish teacher Nohema Graber and concealing her body under a tarp and wheelbarrow in a wooded area of a park. (Jim Slosiarek/The Gazette via AP, Pool)

Mislio da će ga loša ocena sprečiti da ode na studije u inostranstvo
Vratio se na svoje mesto jecajući kada je iz nosa krenula da mu obilno teče krv. Sudija Šon Šovers pohvalio je tinejdžera za saradnju i iskrenost, te mu je odredio doživotni zatvor, a nakon što odsluži 25 godina moći će da traži uslovni otpust, prenosi „San“.

Gudejl je sa drugarom iz razreda Vilardom Milerom uhapšen nakon što je Graberino telo pronađeno u gradskom parku Šatauka u Ajovi u novembru 2021. godine. Dvojici tinejdžera suđeno je kao odraslima, ali pošto su zločin počinili kada su imali 16 godina nisu dobili doživotne kazne bez pomilovanja, prenosi Blic.

Miler je u julu osuđen na doživotnu kaznu i mora da odsluži 25 godina pre nego ispuni uslove za uslovnu kaznu. Dečaci su napali profesorku nakon što je Mileru dala jedinicu. Tvrde da je Miler bio mozak operacije jer je mislio da će ga loša ocena sprečiti da ode na studije u inostranstvo.

U parku postavili zasedu, tukli je bejzbol palicama
Oni su uhodili svoju učiteljicu i postavili zasedu u parku kroz koji je svakodnevno šetala. Nakon što su je ubili, kolicima su njeno telo prebacili do najbliže železničke pruge, pokrili je ceradom i preko nje stavili kolica. Na sudu je rečeno da je 66-godišnja Nohema Graber pretučena bejzbolskom palicom.

Jeremy Goodale tears up as he listens to his sister Jacqueline read a tribute he wrote about her as she testifies at his sentence hearing at the Jefferson County Courthouse in Fairfield, Iowa, on Tuesday, Nov. 14, 2023. Jeremy Goodale, along with Willard Miller, pleaded guilty to murdering Spanish teacher Nohema Graber and concealing her body under a tarp and wheelbarrow in a wooded area of a park. (Jim Slosiarek/The Gazette via AP, Pool)

Ubistvo učiteljice kako bi izbegao jedinicu, očigledno je bilo dovoljno da pristaneš na zločin. Sada si odrasla osoba, imaš više od 18 godina, a ipak imaš advokata koji te brani kako bi izbegao kaznu za ovaj užasan zločin. To mi ne zvuči kao pokajanje“, rekao je Tom Graber, žrtvin zet opisujući kako je tragedija pogodila celu porodicu, prenosi „Jutarnji list“.

Kada je razmatrao kaznu, Šovers je rekao da razume da se Gudejl kaje i da nije razmišljao o posledicama svojih postupaka. Međutim, dodao je da veruje kako je lako mogao da zaustavi zločin. Tinejdžerov advokat rekao je da bi ga trebalo osuditi na doživotni zatvor bez obaveze minimalne kazne pre uslovne, ali sudija je na kraju stao na stranu tužilaštva.

nova.rs