Đoković uspeo da dostigne još jedan rekord Federera za koji je malo ko znao

Region

Granice odavno ne postoje.

Novak Đoković se u subotu plasirao u finale završnog mastersa u Torinu nakon što je odigrao svoj najbolji meč na turniru. On je sa 6:3, 6:2 demolirao Karlosa Alkaraza i po prvi put u njihovim međusobnim duelima izbegao dramu i maraton.

U nedeljuu ga u finalu očekuje prilika za revanš protiv Janika Sinera koji ga je pobedio u triler meču u grupi i šansa da titulom postane apsolutni rekorder po broju osvojenih Završnih mastersa pošto ih sada ima šest, jednako kao i Rodžer Federer.

Ali, Novak je plasmanom u finale uspeo da uradi još jednu stvar koju je u tenisu pre njega uspelo samo Federeru i nešto što nismo videli osam godina.

Novak je po drugi put u svojoj karijeri u jednoj godini uspeo da veže finala sva četiri grend slema i Završnog mastersa, a pre toga je to uradio 2015. godine.

Osim njega to je pošlo za rukom još samo Rodžeru Federeru koji je takođe to uradio dva puta u svojoj karijeri i to dve godine u nizu 2006, 2007. Nikada nijedan drugi teniser nije uspeo da takav podvig uradi bar jednom.

Novak je ove godine osvojio titule na Australijan openu, Rolan Garosu i US Openu, a samo mu je izmakla titula na Vimbldonu kada ga je savladao Karlos Alkaraz.

nova.rs