Evo zbog čega je jako važno da Novak Đoković danas slavi sa 2:0 protiv Huberta Hurkača

Region

I dalje je sve u rukama srpskog tenisera, ali…

Sve staje u današnji meč. Novak Đoković mora da pobedi Huberta Hurkača od 14.30 časova i ne sme da izgubi nijedan set. To je računica za siguran prolazak u narednu fazu takmičenja.

Ali, to može dosta da utiče i na konačno stanje na ATP listi na kraju kalendarske godine. U slučaju da Novak zaista ispadne pre polufinala, a Karlitos Alkaraz prođe, onda bi razlika bila “potanka” pred novi start u januaru.

Novak se u ovakvu situaciju doveo zbog dramatičnog poraza protiv Janika Sinera pre dva dana. Italijan je slavio sa 2:1, pa tako Đoković sada ima set količnik 3:3, pošto je u prvom kolu pobedio Holgera Runea sa 2:1.

Stoga, sada može da se desi, da ukoliko Novak bude dobio sa 2:1, a Rune dobije Sinera sa 2:0 ili 2:1 da u trouglu Đoković bude najlošiji i da ispadne sa turnira!

Naravno, poraz Novaka svakako šalje van, a o tome ne želimo ni da razmišljamo…

Stanje na ATP listi bi se takođe moglo promeniti
Što se tiče stanja na ATP listi. Novak bi ako pobedi, a ispadne sa turnira iz Torina poneo 400 bodova za konačnih 10.345.

Ukoliko bi Alkaraz do kraja slavio i osvojio titulu, završio bi na 9.755 bodova, tako da bi razlika između njih dvojice iznosila 590 bodova pred početak nove godine.

Ali, svi verujemo u to da Nole može dalje i da će danas posao biti lak i jednostavan, iako Hubi Hurkač nije nimalo jednostavan.

Naš tip: Novak Đoković – Hubert Hurkač tr 2:0
(Telegraf.rs)