Miloš je 9 godina išao na dijalizu, a onda mu je devojka Marija donirala bubreg

Showbizz

Fudbaleru Milošu Markoviću (30) iz mesta Strmovo kod Lajkovca pre devet godina utvrđena je hronična bubrežna insuficijencija, zbog čega je odmah morao na dijalizu. Gledajući ga kako danonoćno trpi bolove, njegova devojka Marija Milojković (31) iz Lazarevca s kojom je u vezi oko godinu dana, odlučila je da mu donira bubreg. Transplatacija je uspešno obavljena 3. novembra u jednoj klinici u Turskoj, a za Nova.rs ova hrabra Lazarevčanka ističe da je ovu odluku donela sama, iako Miloš nije bio za to da ona “ide pod nož”.

Ceo Lazarevac je ponosan na hrabru Mariju koja je, skoro preko noći, odlučila da svog dečka Miloša spasi muka i bolova koje je imao zbog bolesti bubrega.

Iako su zajedno tek godinu dana, Marija kaže u razgovoru za naš portal da se uopšte nije dvoumila, iako se Milo u početku bunio zbog njene odluke.

„Kada sam ga upoznala pre dve godine, znala sam da ima problem sa bubrezima i da ide na dijalizu. Bio je u Srbiji na listi čekanja za transplataciju, međutim nije imao priliku da dobije bubreg. Mi smo započeli ljubavnu vezu, pre nekoliko meseci smo otpočeli zajendički život i tada sam shvatila da on zaista nije dobro“, priča Marija.

Primetila je njegove sve učestalije bolove, iscrpljenost zbog dijalize i nervozu, zbog čega joj je bilo veoma teško.

„Teško je živeti sa nekim i gledati ga kako pati. U junu mu je trobozirala fistula na ruci, poslat je na VMA. Rekli su mu da hitno moramo da pronađemo donora i da je kateter poslednja opcija za dijalizu jer on kad stane, stalo je sve. Onda sam rekla: U redu, ovako ćemo. Pokrećemo akciju preko fondacije Budi human, ja ću da mu dam bubreg“, kazala je odlučna Marija.

nova.rs