Čista ljubav: Djevojka u Srbiji darovala bubreg svom dečku

Region

Marija (31) i Miloš (30) iz Lajkovca u Srbiji primjer su prave, jake i čiste ljubavi. Marija je, naime, odlučila svom dečku dati bubreg i time dokazala da ona ‘u dobru i zlu‘ zaista može biti stvarna.

Zahvaljujući solidarnosti brojnih sudionika velike humanitarne akcije koja je ujedinila Lajkovac, Srbiju i srpsku dijasporu, a prvenstveno njegovoj djevojci Mariji koja mu je donirala bubreg, tridesetogodišnjem Milošu Markoviću iz Strmova je u Turskoj uspješno izvršena transplantacija bubrega.

U vezi su godinu dana
Tijekom akcije prikupljanja sredstava za Miloševo liječenje, njegova devojka Marija Milojković (31) je izrazila želju i spremnost da Milošu, s kojim je oko godinu dana u vezi, da svoj bubreg, piše i lokalni medij Lajkovac na dlanu.

Na ovaj način, njih dvoje su svima održali lekciju o ljubavi, povezanosti, požrtvovnosti i svemu onome što jedan odnos čini jakim i čistim.

– Otišli smo 22. listopada u Tursku na preglede i mislili smo se vratiti nazad već u petak. Međutim, doktor je rekao da može operirati, sve se poklopilo i tako ostanemo i završimo sve. Ako Bog da zdravlja, za 20 dana Miloš će kući. Nakon transplantacije Miša je proveo 24 sata na intenzivnoj njezi i danas je došao u sobu. Bubreg je odmah počeo raditi, sada pije terapiju i prate svaki sat kako napreduje, rekla je Marija, a prenosi Blic.

Miloš se sada, dodaje, dobro osjeća. Iako ima bolove, zna da je to normalno i da je ono najgore konačno iza njega.

– Ustaje, šeta, jede. Ja već sutra izlazim iz bolnice. Ovo je kao rutinska operacija ovdje, otkrila je ona, dok se Miloš zahvaljuje svima koji su pomogli da dobije najvažniju životnu bitku.

novizivot.net