Dekan PMF-a: Student je kupio piće na automatu na fakultetu. Sve smo ih stavili van funkcije!

Region

Potreseni smo situacijom koja je danas postala aktualna u javnom prostoru, ne sluteći da će jedan od aktera nažalost biti i naš student kojem želimo brz i potpun oporavak, kazao nam je dekan…

Prema našim saznanjima, ozlijeđeni student je konzumirao gazirano piće iz jednog od automata postavljenih u zgradi Fakulteta. Trenutno su u tijeku istražne radnje kako bi se ustanovili svi detalji slučaja te nismo u mogućnosti dati detaljnije informacije, odgovorio je za 24sata dekan PMF-a, Mirko Planinić.

Podsjećamo, nakon slučaja iz Rijeke, gdje se mlađa osoba otrovala nakon konzumacije gaziranog pića, stigle su informacije i o dva trovanja u Zagrebu.

Po saznanju o istom, sve smo takve automate stavili van funkcije. Sigurnost naših studenata, djelatnika i posjetitelja nam je bila i ostala na prvom mjestu, zbog čega će automati biti van funkcije dok god se temeljito ne provjeri kvaliteta sadržaja svih proizvoda iz ponude istih te se prilagodi njihova ponuda. U kontaktu smo s policijom i tvrtkom koja je vlasnik automata, a do sada nismo imali sličnih incidenata – kazao je u odgovoru za 24sata Planinić.

PMF su u večernjim satima utorka posjetili i pripadnici policije kako bi proveli izvide…

– Potreseni smo situacijom koja je danas postala aktualna u javnom prostoru, ne sluteći da će jedan od aktera nažalost biti i naš student kojem želimo brz i potpun oporavak – kaže nam za kraj Planinić.

24sata