Inspektori kaznili poslodavce sa ukupno 393.900 KM – evo zbog čega

Region

Inspektori Poreske uprave Federacije Bosne i Hercegovine izvršili su na širem području ovog entiteta 316 nadzora u kojima su otkrili 66 neprijavljenih radnika te izdali 146 prekršajnih naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 393.900 KM.

U izvršenim kontrolama otkriveno je 89 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 14 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 17 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, a zapečaćeno je 30 objekata, saopšteno je iz federalne Poreske uprave.

Ovim akcijama bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, pekarstva, priređivanja igara na sreću klađenjem i druge uslužne djelatnosti.

“Poreska uprava poziva sudove da blagovremeno i u zakonom propisanom iznosu izriču sankcije kako bi imale brži i veći preventivni učinak.

Sankcija koja se brzo izriče i kad je manja ima veći učinak od veće sankcije koja se izriče nakon dužeg vremena”, ističe se u saopštenju.

radiosarajevo.ba