Mia ugušila ćerku i sina u razmaku od godinu dana: Postala sumnjiva nakon smrti dvomesečnog Matije

Region

Prema onome što su istražitelji otkrili, moguće je da je ubila decu “jer nije mogla da podnese njihov plač”

Majka je optužena za ubistvo dvoje dece od četiri i dva meseca u razmaku od godinu dana u Pedrengu u italijanskom okrugu Bergamo.

Monia Bortoloti (27), poznatija kao Mia, uhapšena je 4. novembra zbog ubistva iz nehata. Prema rečima istražitelja, ona je ugušila četvoromesečnu ćerku Alis i dvomesečnog Matiju u roku od godinu dana.

Prema pisanju italijanskih medija, Mia je rođena u Indiji i bila je poslednje siroče majke Tereze iz Kalkute koje je usvojeno u Italiji pre nego što je umrla. Decu je dobila iz veze sa partnerom Kristijanom Zorzijem.

Prema onome što su istražitelji otkrili, moguće je da je ubila decu “jer nije mogla da podnese njihov plač”.

Dečak Matija umro je 25. oktobra 2022. godine, a njegova sestra godinu dana ranije, 15. novembra 2021.

Obdukcija tela drugog deteta, koje je umrlo 2022. godine, pokazala je da je dečak umro usled akutne mehaničke asfiksije usled kompresije grudnog koša.

Nakon rezultata ovog ispitivanja, otvoren je slučaj smrti devojčice. Devojčica je ekshumirana, ali nije bilo moguće izvršiti obdukciju jer je kovčeg oštećen: telo je stoga pronađeno u lošem stanju.

Istraga je pokazala da je u oba slučaja smrti majka bila sama kod kuće i pozvala pomoć. U oba slučaja intervencija bolničara nije bila dovoljna da se spasu životi mališana.

Italijanski mediji pišu da je Mia dala različite izjave onoga što se desilo policajcima. Takođe, deca su bila zdrava u vreme smrti, što ukazuje da do nje nije došlo usled prirodnih uzroka.

Mia se nalazi u zatvoru i nije priznala optužbe za dvostruko ubistvo. Njen partner za sada nije umešan u slučaj.

(Telegraf.rs)