Zatvorenik se maskirao u ovcu, ušuljao se u stado i pokušao pobjeći

Svijet

Jedan bolivijski zatvorenik vkerovali ili ne pokušao je da pobjegne iz zatvora prerušen u ovcu.

To se desilo 4. februara ove godine!

Hose Luis Kalisaja Dijaz uspio je da privremeno da pobjegne iz zatvora u Boliviji gdje služi kaznu od 15 godina zbog ubistva.

Bolivijac José Luis Callisaya Diaz, došao je na “genijalnu ideju” obukavši ogrtač – kaput od flisa da se provuče pored obezbjeđenja te pokušao da probije jedan od vanjskih zidova zatvora 4. februar i izašao na livadu prerušen u ovcu!

Zatvorenik je pobjegao i izašao na livadu prerušen u ovcu! Uprkos pokušaju da se uklopi kao životinja na farmi, Diaz je bio primoran da se vrati u svoju zatvorsku ćeliju nakon što su ga vlasti uhvatile na djelu -pokušaju bijega.

Na bizarnom setu fotografija, Hoze Luis se može vidjeti na sve četiri kako nosi jaknu i tamne hlače dok izgleda kako korača kroz travu, imitirajući ovcu.

Vlasti su naložile pravne i disciplinske mjere protiv zatvorenika.

Direktor Kazneno-popravnog zatvora Huan Karlos Limpijas rekao je:

“Službenici zatvorske policije iz zatvorskog centra San Pedro de spriječili su bjekstvo zatvorenika Hosea Luisa Kalisaje Dijaza (alias El Aranja), koji je iskoristio loše vrijeme da pokuša da pobjegne kroz jedan od zidova zatvorskog perimetra.’ izvještava nypost.

titox.net