Drama na aerodromu u Nemačkoj: Muškarac puca na aerodromu, drži decu kao taoce

Svijet

Prema prvim informacijama, osumnjičeni je u audiju bez tablica uspeo da se probije do jednog aviona na pisti. Navodno je ispalio i nekoliko hitaca

Nepoznati muškarac, koji je naoružan, probio je večeras nešto posle 20 časova zaštitnu barijeru na aerodromu u Hamburgu i krenuo u pravcu piste. U “audiju” su sa muškarcem navodno i deca.

Aerodrom je trenutno blokiran i u toku je evakuacija putnika.

Policijski helikopteri su dignuti i kreću se prema aerodromu.

Prema prvim informacijama, osumnjičeni je u audiju bez tablica uspeo da se probije do jednog aviona na pisti. Ispalio je najmanje dva hica i bacao Molotovljeve koktele.

Prema nezvaničnim informacijama, policiju je pozvala supruga osumnjičenog koja je prijavila da je uzeo decu i da kolima juri ka aerodromu.

Drugi detalji drame sada nisu poznati.

Čitavo područje blokirala je policija.

Iz časa u čas:
22.22 Molotovljev koktel bacio na pistu
Najmanje jedan Molotovljev koktel izbačen je iz aviona na pistu. Vatrogasci su polili avion, kako ne bi došlo do požara.

22.19 Audi zaustavio kod aviona
Prema poslednjim informacijama, napadač je vozilo zaustavio ispod aviona koji je imao zakazan termin za poletanje. Nije u ovom trenutku poznato da li u letelici ima putnika.

22.15 Ispaljeno više hitaca iz vozila
Sa muškarcem u automobilu je, kako se veruje, dvoje dece. Policija je potvrdila da je ispaljeno najmanje dva hica iz vozila.

22.13 Pregovarački timovi pozvani na lice mesta
Policija je angažovala pregovaračke timove da razgovaraju sa otmičarem.

22.00 Prvi snimci sa aerodroma
(Telegraf.rs)