Policija u SAD-u odbila spasiti beskućnika iz jezera, on se utopio: ‘Ja ne mislim skakati’

Svijet

On se utapa pred vama, a vi ne želite pomoći, zavapila je njegova partnerica dok su policajci govorili kako čekaju čamac. Bickings više nije izronio.

Američka javnost zgrozila se nakon što su se pojavile snimke u kojima trojica policajaca odbijaju spasiti beskućnika od utapanja. Sean Bickings (34) krajem svibnja uskočio je u jezero Tempe Town u Arizoni te upozorio policajce da će se utopiti.

Policajci koji su zbog toga smijenjeni s dužnosti, nisu intervenirali, već su komentirali kako neće skakati za njim. Bickings je skliznuo pod vodu te naposljetku preminuo.

Gradske vlasti prozvale su njegovu smrt tragedijom. Policija je došla 28. svibnja u pet sati po lokalnom vremenu na poziv o navodnoj tučnjavi muškarca i partnerice. U priopćenju je policija navela kako nije došlo do ikakvog sukoba.

Snimke s opreme policajaca otkrile su kako se Bickings popeo preko metalne ograde i ušao u vodu. Rekao je kako ide na kupanje, na što su ga obavijestili da ono u jezeru nije dopušteno.

– On se utapa pred vama, a vi ne želite pomoći – zavapila je njegova partnerica dok su policajci govorili kako čekaju čamac. Bickings više nije izronio.

24sata