Devojčica Tamara moli dobre ljude da joj pomognu!

Showbizz

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Tamaru Lukić (2016).

Tamara je rođena 2016. godine u Beogradu. Rodila se sa deformitetom desne noge i stopala koji za posledicu ima razliku u dužini njenih nogu, više od 10 cm. Odmah po rođenju joj je uspostavljena dijagnoza, Dg. Q68.4 Curvatura tibiae et fibulae congenita (urođeni deformitet potkolenice, iskrivljenje tibije i fibule).

U septembru 2019. godine je operisana u Americi, gde joj je aplikovan Ilizarovljev spoljašni fiksator kojim je delimično korigovana dužina ekstremiteta, kao i ispravljena krivina tibije uz formiranje zglobne viljuške. U maju 2020. godine ponovo je operisana da bi joj skinuli aparat sa desne potkolnice.

Tamara je puštena kući na oporavak. Na desnoj nozi nosi ortozu i ortopedsku cipelicu sa povišicom. Bez obzira na sve, ona je jedna vesela i nasmejana devojčica, koja sanja da dotakne tlo sa oba stopala, da trči i skače sa svojim vršnjacima i da nosi obuću kakvu nose ostala deca.

Da bi to postigla, neophodno je da prođe kroz nekoliko operacija produženja noge pre završetka rasta. Kako raste, tako se i razlika povećava. Operativni zahvat bi se radio na klinici St. Mary’s Medical Center u USA.

Tamari su sredstva potrebna za operaciju, rehabilitacije, fizikalne terapije u zemlji i inostranstvu, medicinske aparate, kao i za putne troškove i smeštaj. Roditelji su prvu operaciju finansirali sami i istrošili sve resurse, stoga se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu, kako bi Tamara što pre otišla na operaciju.

Za Tamarino lepše detinjstvo! Budimo humani! Pomozimo Tamari!

dnevne.net