Jean-Claude Van Damme odbijen za ulogu u popularnoj franšizi, za sve je kriv Vin Diesel

Showbizz

Tokom intervjua za The Telegraph, legenda akcionih filmova Jean Claude Van Damme izjavio je da je odbijen za film iz franšize Fast & Furious, a konačnu riječ je navodno imao Vin Diesel.

“Željeli su me u Fast & Furious, ali Vin Diesel je rekao, ‘Ne, ja ga ne želim’, otkrio je Van Damme.

Nažalost, Van Damme nije preciznije rekao za koji film su ga imali u vidu, ili kakva bi bila njegova uloga. On se ipak pridružio ekipi drugog popularnog blockbustera i tumačio negativca u filmu The Expendables 2.

Van Damme je prvo odbio da se pojavi u The Expendables, ali se pojavio u nastavku, vjerovatno zbog uspjeha ovog filma u kinima. Glumac tvrdi i da postoji mogućnost da se ponovo vrati, iako je njegov karakter otišao na onaj svijet. Međutim, nije to neka fikcija za ovu franšizu.

“Da! To mi je Stallone rekao”, izjavio je s osmjehom.

“Uvijek postoji šansa za Expandables 5 ili 25”

Ideja da se Van Damme ponovo vrati ipak nije ništa novo, jer su obožavaoci sugerisali da negativac može lagano da ima brata blizanca.

“Gospodin Stallone je domišljat čovjek”, rekao je 2014. za Empire.

“Možda će kreirati čak jači karaktera od ovog. Ostaviću to gospodinu Stalloneu da odluči, pošto vjerujem njegovoj mašti”.

Do danas se još ništa nije desilo povodom te ideje, a pošto The Expendables 4 uopšte nije dobro prošao u kinima, pitanje je – šta je sljedeće?

radiosarajevo.ba