BOJKOTI ŠIROM BIH Vlasnica trgovine više ne prodaje proizvode Coca Cole: ‘Isključite digitrone, otvorite oči’

Region

Prvi koji su se odlučili za ovakav protez su ugostitelji iz Zenice i Zavidovića a na red je došla i Tuzla

Brojni gradovi u Bosno i Hercegovini izrazili su podršku građanima Palestine u vidu protesta koji su organizovali na gradskim ulicama.

Korak naprijed otišli su bosanskohercegovački ugostitelji koji su odlučili iz svojih radnja izbaciti proizvode koji se povezuju sa državom Izrael kao što je Coca Cola – piše Crna-Hronika.

Prvi koji su se odlučili za ovakav protez su ugostitelji iz Zenice i Zavidovića a na red je došla i Tuzla.

Nakon što smo pisali o ugostiteljskim objektima u Zenici i Zavidovićima, Maja Ribić je prvi prodavač koji je zabranio u svojoj trgovini proizvode od Coca Cole. Njena prodavnica se nalazi u Tuzli tačnije na adresi Admira Dedića 121.

– Trgovina Maja&Dono koja se nalazi u Tuzli, tačnije na adresi Admira Dedica 121, od dana 19.10 2023.g iz prodaje je povukla proizvode Coca Cole. Mi smo trgovina koja je osnovana u aprilu ove godine i odlučili smo se na ovaj korak ne gledajući profit.

Gledajući svakodnovno potresne slike kao i videa ubijanja djece od izraleskih agresora želimo ovim postupkom bar na neki način da se solidarisemo sa narodom Palestine. Ne želimo da budemo učesnici donacije novca za izraelske agresore koji svakodnevno ubijaju nedužnu djecu i civile.

Nadamo se da će i velike kompanije isključiti digtrone i učiniti isti korak – izjavila je Maja Ribić za portal Crna-Hronika.

(DEPO PORTAL/af)