Imate li i vi u vašoj kupaonici tamnu liniju oko wc šolje? Evo kako je možete ukloniti

Zanimljivosti

Jeste li ikada primijetili onaj tamni prsten oko wc šolje?

To je poput magneta za bakterije, mineralne naslage i plijesan. Čak je i nekadašnji nevidljivi silikon sada prekriven prljavim naslagama.

Ipak nemojte se uznemiravati, možete se oprostiti od ovog neuglednog dijela bez ikakvog oštećenja poda vaše kupaonice.

Prije nego što zaronimo u razne savjete za taj tvrdoglavi crni prsten, ključno je upamtiti da, bez obzira na to koji lijek odaberete, morat ćete ga pustiti da odstoji dobrih pola sata kako bi djelovao i uklonio svu tu prljavštinu bez oštećenja za vaš pod.

Nanesite mješavinu ili sredstvo za čišćenje.
Ostavite 30 minuta.
Nježno istrljajte mekom spužvom.
Nemojte biti previše agresivni kada ribate silikon, jer to može ugroziti njegovo brtvljenje.

Započnimo s bijelim sirćetom, vašim pouzdanim saputnikom u borbi protiv kamenca. Uzmite spužvu, namočite je u sirće i upotrijebite je da izribate taj tamni prsten. Ostavite da odstoji pola sata, ponovno ga istrljajte i zatim isperite. Još jedan zgodan trik je korištenje krpe od mikrovlakana. Namočite ju u čisto sirće, omotajte oko dna WC školjke i ostavite da odstoji dva sata. Uklonite, isperite i eto ga! Samo jedno upozorenje: izbjegavajte korištenje sirćeta na podovima od prirodnog kamena ili mramora jer bi im mogao naškoditi.

Sada obratimo pozornost na sodu bikarbonu, još jednu superzvijezdu sredstava za čišćenje kućanstva. Umutite gustu pastu, obilno je nanesite i rasporedite po zamrljanom području.

Limunska kiselina još je jedno snažno sredstvo za čišćenje poznato po svojstvima izbjeljivanja i uklanjanja kamenca. Pomiješajte 6 kašičica s litrom vode, ulijte otopinu u bocu s raspršivačem i pošpricajte je na zahvaćeno područje.

Ukratko, ne dopustite da vas taj dosadni tamni prsten uznemiri. Uz ove prirodne lijekove i malo strpljenja, vaša će kupaonica biti blistavo čista, bez prljavštine, piše Jutarnji.hr.

radiosarajevo.ba