Dječak (13) s Floride ubio majku, nazvao hitnu i sve priznao

Zanimljivosti

Derek Rosa, 13-godišnji dječak s Floride ubio je majku 12. oktobra dok je spavala pored njegove novorođene sestre.

Policija je u subotu objavila poziv hitnoj pomoći kojeg je uputio kako bi priznao zločin. Rosa je nazvao hitnu pomoć iz apartmana i rekao dispečeru da je fotografisao svoju majku, Irene Garciu (39), nakon zločina i fotografije poslao prijateljima.

“Uslikao sam i rekao sam prijateljima o tome”, rekao je dispečeru i upitao “je li to loše?”. “Ona je mrtva, gospođice?” dodao je tokom 18-minutnog poziva, koji je završio kada je policija stigla u njegovu kuću.

Rosa je također priznao tokom poziva da je razmišljao o samoubistvu kazavši kako u dnevnoj sobi ima pištolj, a u svojoj sobi nož.

Rosin otac i nana pojavili su se u petak na sudu za maloljetnike u njegovo ime. “Veoma je žalosno što se dogodila ova tragedija, ali ovo dijete je vrlo skromno, vrlo mirno i niko nije mogao zamisliti da će se to ikada dogoditi”, rekao je Jose Rosa, njegov otac, na saslušanju, prenio je Local 10 News.

Rosai je naređeno da bude zadržana bez kaucije i prebačena u pritvorski centar Metro West. On se suočava s optužbom za prvostepeno ubistvo i sudit će mu se kao odrasloj osobi.

Klix