AKO NE MOŽEŠ POMOĆI BAR PODIJELI, BUDIMO HUMANI! Vratimo devojčici Sofiji osmeh na lice!

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Sofiju Vasiljević (2016).

Sofija je rođena 2016. godine. Zbog čvora na pupčaniku Sofija je postepeno gubila dotok kiseonika koji je zatezanjem potpuno prekinut. Usled perinatalne asfikcije došlo je do daljih komplikacija (neonatalne konvulzije, neophodne primene mehaničke ventilacije, hipotermije). Sofija se bori sa hipertonijom, ventrikulomegalijom, laringomalacijom i malnutricijom. Ne napreduje u kilaži, kasni u lokomotornom razvoju , neverbalna je, ne sedi samostalno, ne stoji, ne hoda i ne govori. Hrani se posredstvom gastrostome zbog poremećene funkcije gutanja.

Od 2020. godine su joj uključeni logopedski tretmani, terapije sa somatopedom i oligofrenologom. Sofija je sada imunološki jača, sedi uz podršku, psihički je zainteresovana za dešavanja oko sebe. U planu su tretmani matičnim ćelijama kao i intenzivniji nastavak postojećih terapija. Neophodna je i dalja primena posebnih visokoenergetskih formula. Pomak je napravljen, prepreka su i dalje finansije. Porodica se prethodnih godina snalazila sama i uz pomoć šire porodice, prijatelja, kolega, poznanika, sugrađana koji su saznali za Sofijinu borbu i odlučili da pruže finansijsku podršku.

Sofiji su neophodna sredstva za tretmane matičnim ćelijama, medicinske aparate, vežbe po Doman metodi, rehabilitaciju, fizikalne, logopedske, defektološke tretmane, medikamente, suplemente kao i za smeštaj i putne troškove.

Za Sofijin osmeh! Budimo humani! Pomozimo Sofiji!