KO JE KRIV ZA SMRT MLADIĆA U SUBOTICI? Ubice Filipa (21) još uvek na slobodi, a ovaj dokaz je KLJUČAN da se oni otkriju

Region

Ubice Filipa Z. (21), mladića iz Subotice ubijenog 15. oktobra na Segedinskom putu, kada je nakon svađe i fizičkog obračuna otišao sa bratom sa benzinske pumpe gde je došlo do incidenta, još uvek nisu uhapšene.

Mladić je na benzinskoj pumpi stao u odbranu mlađeg brata (18) kome je grupa mladića dobacivala, a kada su seli u automobil i uputili se dalje za njima su krenuli i mladići koji su ih napali i na prvom semaforu su ispalili više metaka u njihovom pravcu od kojih je prema nezvaničnim podacima jedan bio smrtonosan za Filipa. Njegov mlađi brat je sedeo na mestu suvozača i uspeo je da izbegne metke, a kako nezvanično saznajemo, on se sagnuo na Filipovo upozorenje da to učini.

U policiji kažu za “Blic” da je „istraga u toku i da njom rukovodi Više javno tužilaštvo u Subotici“, kome smo zvanično uputili pitanja u vezi ubistva.

Telo Filipa Z. je odmah bilo poslato u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad, a sahranjen je 18. oktobra na Pravoslavnom groblju kod Dudove šume u Subotici.

U međuvremenu se u javnosti pojavio i video zapis sa benzinske pumpe na kome se vidi tuča mladića, među kojima su i ubica i njegovi saučesnici za kojima se traga.

“Zauzeo bi se za svakog kome treba pomoć”

Podsetimo, Filip je bio dobar sportista. Bio je najstarije od troje dece u porodici. Trenirao je vaterpolo u VK „Spartak – Prozivka“ i imao je izvanredne rezultate u tom sportu.

Bio je u dugogodišnjoj vezi sa devojkom koju je upoznao na bazenu dok je trenirala plivanje. Prema rečima poznanika bio je dobar i pošten mladić i uvek bi se zauzeo za one kojima je pomoć bila potrebna.

blic.rs