VELIKI TRGOVAČKI LANAC IZ BiH PRODAVAO KOSTIM ZA DJECU IZRAELSKOG VOJNIKA: Građani Ogorčeni, A Sad Su Se I Oni Oglasili

Region

VELIKI TRGOVAČKI LANAC IZ BiH PRODAVAO KOSTIM ZA DJECU IZRAELSKOG VOJNIKA: Građani ogorčeni, a sad su se i oni oglasili

Veliki broj građana Sarajeva, Tuzle, Sanskog Mosta ali i drugih gradova, danas se odazvao pozivu Palestinske zajednice u BiH da pruže podršku stanovnicima Gaze koje su od 7. oktobra pod kontinuiranim granatiranjem iz Izraela dok su zatvoreni granični prijelazi i onemogućena humanitarna pomoć.

Izrazili su svoju podršku palestinskom narodu.

Čitatelji portala crna hronika poslali su im fotografiju kostima izraelskog vojnika koji se koristi za maskenbale u prodaju u poslovnicama TC Bingo. Kupci su ogorčeni ovim postupkom bosanskohercegovačkog giganta, a oni kažu da je sve greška.

Pročitajte njihovo saopštenje.

Poštovanje,

Kostim uniforma za vojnika za koji nam šaljete upite je prošlogodišnji sezonski artikl za maskenbale koji smo zbog male količine (1 komad) previdjeli prilikom izlaganja kostima za ovu sezonu. Nije nam namjera da podržimo bilo koji oblik nasilja.

Artikl je pronađen samo u jednom objektu i odmah povučen iz prodaje. Riječ o grešci koja se u ovako velikom sistemu može desiti. Zahvalni smo na svim reakcijama koje su upućene jer ste nam time olakšali da grešku odmah uklonimo. Upućujemo izvinjenje svim našim kupcima i javnosti koja nas prati. Vaš Bingo

novi.ba