Zbog Boriše je plakala cela Srbija, a Simanić je otišao u svoje malo mesto u BiH i doživeo nestvaran doček u školi /FOTO/

Region

Srpski reprezentativac Boriša Simanić nedavno je proglašen najboljim sportistom opštine Bratunac. Sada je posetio svoje rodno mesto i osnovnu školu, u čijoj je sali počeo da igra košarku. Priredili su mu neverovatan doček.

Boriša Simanić počeo je da trenira košarku sa šest godina u rodnom Bratuncu, gde mu je sada priređen sjajan doček.

Posetio je osnovnu školu u kojoj je počeo da igra košarku, gde mu je prvi trener bio Dragan Ilić.

Doček je bio neverovatan. Divno je vratiti se na mesto odakle sam krenuo sa školovanjem i igranjem košarke. Lepo je to vidjeti i iz ovog ugla jer sve mi je nekako drugačije nego što mi se činilo kada sam bio dete, rekao je Boriša Simanić za N1 Sarajevo.

Boriša Simanić je sa košarkaškom reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

U Manili je Boriša doživeo tešku povredu na meču sa Južnim Sudanom, zbog čega je morao da mu bude odstranjen bubreg.

Hrabri Boriša će se vratiti košarci, a još ima ugovor sa španskim klubom gde je poslednje igrao.

Za mesec i po počinjem sa testiranjima da vidimo da li sam spreman za nastavak treniranja u Saragosi s kojom još uvek imam ugovor, rekao je Simanić.

Bio je to sjajan doček za Borišu u njegovoj osnovnoj školi, a povodom svega oglasio se i direktor škole

Želim se zahvaliti Boriši što je našao snage da dođe u naš grad da napravimo ovu promociju zdravog sporta i pokažemo da se i u ovom gradu rađaju sportski šampioni. Pozdravljam ga i želim mu dobro zdravlje i još puno uspeha u životu, rekao je on.

Boriša Simanić je prilikom današnje posete svojoj nekadašnjoj školi u Bratuncu uručio sportsku opremu u vidu košarkaških, fudbalskih rukometnih i odbojkaških lopti, košarkaških tabli, golova za rukomet i mali fudbal, mrežu i nosače za odbojku, prenosi “N1”.

Imao je i poruku za osnovce.

Samo radite, dajte sve od sebe i posvetite se onom u čemu ste najbolji i uspeh će doći, zaključio je Simanić.

sportal.blic.rs