LUDO TESTO RASTE KAO IZ VODE: Može U Frižideru Da Stoji I Do Nedelju Dana, A Savršeno Je Za Sve Poslastice Koje Volite!

Hrana i pice

LUDO TESTO RASTE KAO IZ VODE: Može u frižideru da stoji i do nedelju dana, a savršeno je za sve poslastice koje volite!

Ako volite da jedete peciva, onda je najbolje rešenje da uvek imate spremno ludo testo u kesi u frižideru. Ludo testo je praktično i uvek ga treba imati u frižideru jer od njega možete napraviti šta god želite. Ako volite da jedete peciva, onda je najbolje rešenje da uvek imate spremno testo u frižideru. Mnoge domaćice izbegavaju da prave testo, ali ovaj recept će vas oduševiti.

Takozvano „ludo testo” bilo je hit osamdesetih godina prošlog veka, a neke domaćice su ga tek nedavno otkrile i oduševljene su njime. U frižideru može da stoji i do nedelju dana, bitno je samo da stoji u kesici. Može se desiti da se testo toliko digne da počne da izlazi iz kese, pa ga u tom trenutku prepolovite i jedan deo prebacite u drugu kesu.

Ako u bilo kom trenutku poželite kiflice, perece, picu, krofne i sl., dovoljno je da otvorite vrata frižidera i nauljenim rukama uzmete testa koliko vam je potrebno. Kada koristite testo, ostavite ga desetak minuta na sobnoj temperaturi i razvucite ga na pobrašnjenoj površini.

Priprema:

U činiju sipajte toplo mleko (500 ml), dodajte kvasac (42 g) i šećer (jedna kašika) i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim poklopite i ostavite deset minuta da se aktivira. U drugoj posudi pomešati prosejano brašno (oko kilogram, može i malo više), prašak za pecivo (pola kašičice) i so (jedna kašičica), pa dodati ulje (50 ml) i jogurt (200 ml) i dva jajeta.

Smesu sjediniti, pa dodati aktivirani kvasac i zamesiti testo. Nauljite ga, pa prekrijte providnom folijom i ostavite da se diže oko sat vremena. Možete ga koristiti odmah, ili ga možete čuvati u frižideru. Ako odlučite da ga čuvate u frižideru, obavezno ga stavite u kesu koju ćete zatvoriti

(Kurir.rs/MONDO)