ERMINA VEHABOVIĆ IZ BOLNIČKOG KREVETA: “NISAM U STANJU DA PRIČAM. SINOĆ ZAMALO DA ZAVRŠIM KAO NIZAMA”

Uncategorized

Novi slučaj porodičnog nasilja potvrđen je u Tuzlanskom kantonu. Nažalost profesionalni vozač autobusa Edin Vehabović nakon konzumiranja veće količine alkohola, fizički je nasrnuo na svoju suprugu Erminu te je teško povrijedio.

Kako saznaje portal Crna-Hronika, Edin je počeo piti alkohol (rakiju) od 18h u kuću u kojoj je stanovao sa svojoj suprugom, da bi u noćnim satima, oko 02:00h razvalio vrata od spavaće sobe, i fizički pretukao suprugu.

Njegova supruga Ermina završila je sa teškim tjelesnim povredama na UKC-u u Tuzli a on iza rešetaka zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih službenika MUP-a TK.

“Nisam u stanju da pričam. Zamalo da završim kao Nizama, vjerujte dlaka mi je falila. Jedva me je policija spasila od njega” – počinje potresnu ispovijest za portal Crna-Hronika Ermina Vehabović koja tvrdi da se pokušala odbraniti od nasilnika prvi put ali nije uspjela. Drugi put ju je spasila tuzlanska policija.

“Sinoć oko 18h je počeo da pije rakiju i odmah je počeo momentalno da me verbalno vrijeđa. Do kasno u noć, negdje oko 02h sam šutila na sve njegove uvrede i ostavila ga da spava u prvom spratu I uzela kljuceve od treceg sprata i otišla spavati i zaključala se.

Kada je vidio da me nema, za 5 min je došao i razvalio vrata I u istoj sekundi počeo me udarati bokserima u glavu, krvnički me vukao za kosu. Jedva sam se spasila iz njegovih ruku i odmah pozvala policiju gdje su brzo reagovali. Sve pohvale za MUP TK PS Zapad koji su došli i odmah ga priveli.

Nažalost psovao je majku i meni i policiji čak me je i u njihovom prisustvu pokušao napasti. Imaju svjedoci. Po mene je došla hitna koja me je odvela na Hirurgiju UKC-a a njega je policija odvela u pritvor na trježnjenje. Ja sam odmah pokrenula jutros krivičnu prijavu protiv njega i hvala Bogu dobio je zabranu prilaska meni.

Zadobila sam povrede glave, obje ruke i povrede grudnog koša. Oba uha su mi natekla. Strašno, samo me dragi Allah spasio najgoreg. Bitno mi je da sam ostala živa – izjavila je Ermina Vehabović za portal Crna-Hronika.

On nije ni savjestan vozač, nisi suprug a ni otac. Želim da upozorim ostale žene, majke, da ubuduće znaju s kim imaju posla. On vjerovatno ima neki poremećaj. I nije dobio otkaz kako je govorio. Njega su najviše povrijedili komentari na društvenim mrežama na video koji ste objavili. Nažalost iskalio se na meni, nedužnoj ženi koja se nije mogla odbraniti od nasilnika.

Drage žene, djevojke želim da znate da uvijek imate svoju porodicu uz sebe i oni vas nikad neće izdati. Zato želim da vas upozorim s kim imate posla i da taj nesavjesni vozac nije dobio otkaz slagao je radi normalno i dalje. Žene zapamtite, ako te muškarac jednom udari opet će te kad tad opet. Vjerujte meni, pišem vam iz UKC-a. Zaustavite na vrijeme, nemojte čutati! – izjavila je Ermina Vehabović za portal Crna-Hronika.

 

crna hronika.info