“ZAUVEK ĆE OSTATI FILIPOVA JECA” Ljubavna priča ubijenog mladića u Subotici kida dušu: “Imali su toliko planova”

Region

Ubistvo Filipa Z. (21) iz Subotice, koje se dogodilo u noći između 14. i 15. oktobra na Segedinskom putu potreslo je celu Srbiju, a posebno za mladićem tuguje njegova porodica, rodbina, prijatelji, poznanici i “jedna devojku koju je voleo više od svega – njegova Jeca”.

Filipovo ogromno srce i njegova velika ljubav – Jeca

Izvor “Blica” navodi da je Filip bio pre svega “izuzetan čovek, posvećen sin i brat”.

– Imao je ogromno srce i svakome se davao. Imao je jedinu ljubav u životu, njegovu Jecu koju je čuvao od svega. Bila je to ljubav koja se retko dešava u današnje vreme, čista i prava. To je ljubav koja je trajala četiri godine, ljubav o kojoj su svi pričali. Odrasli su zajedno i sazreli, sa mnogo planova i ciljeva koje je zajedno trebalo da ostvare – kaže Subotičanka koja je poznavala Filipa i poznaje njegovu devojku.

Prema njenim rečima, vezu su započeli pre četiri godine. Upoznali su se kao srednjoškolci, iako nisu pohađali istu školu. Filip je od nje bio stariji dve godine.

– Upoznali su se na bazenu. Ona je bila plivačica, a on vaterpolista. Iako je ona prestala da pliva ipak je našao i onda su se i zvanično upoznali. Ako me pitate kakav je bio Filip mogu jedino da kažem da je bio hrabar, neustrašiv, voljen, imao je ogromno srce i davao se svima, a jako je bio ponosan na Jecu, naravno, pored roditelja, brata i sestre – kaže Subotičanka za “Blic”.

Filip bi branio svakoga, kako ne bi brata!
Na pitanje da li zna šta se desilo kobne noći, kaže da ne zna, ali da je tačno ono što je pročitala u “Blicu” da je Filip bio na žurci sa bratom i da su zajedno otišli do benzinske pumpe da kupe nešto, a onda je grupa muškaraca vređala njegovog brata i on je stao u njegovu odbranu.

– To je tačno. I on bi uvek stao u odbranu svakoga. Bio je dobar. Ponosio se time što je Srbin. Voleo je našu zemlju. Voleo je svoju veru i bio je mnogo ponosan na to – ispričala je Subotičanka za “Blic” i dodaje da nema reči kojima bi mogla da opiše patnju njegovih najmilijih i njegove Jeca koja će ga voleti i dalje najviše na svetu.

– Mnogo joj je teško i govori da će se sresti sigurno na nekom boljem mestu. Ona će zauvek ostati Filipova Jeca i Filip će zauvek biti Jecin. Previše je on bio dobar za ovaj svet i zato ga je bog i uzeo sebi – zaključuje.

Podsetimo, na mladića je pucano iz kola u pokretu nakon verbalnog i fizičkog obračuna na benzinskoj pumpi. Njegov brat, koji je bio na mestu suvozača se sagnuo u trenutku pucnjave, ali, nažalost, Filipa je pogodio smrtonosni metak i on je preminuo.

blic.rs