Dijete je sačuvalo dio ručka koji su mu dali u školi i odnijelo ga majci da ona pojede

Zanimljivosti

Nema veće ljubavi od majčine: žrtvuje se za svoju djecu, daje najbolje od svog života da ih vidi kako rastu i postaju njezin najveći ponos. Znamo, zasigurno, više od jedne takve priče, u kojoj majka vadi kruh iz usta kako bi ga dala svojoj djeci. Zatim tu je Mateo, dječak koji je dotaknuo društvene mreže iznošenjem, ne kruha, već piletine iz usta i sve zbog ljubavi.

Sve počinje s videom koji je postao viralan u vrtiću u Panami. U videu vidimo dječaka od dvije ili tri godine, Matea, koji konzumira hranu u školskom objektu. Učiteljica prilazi dječaku i otkriva da mu nedostaje komad piletine koji je bio dio njegovog obroka, pa je odlučila pitati Matea o piletini.

“Matthew, gdje je komad? Pokaži mi”, kaže dječakova učiteljica. U tom trenutku Mateo, sa svim povjerenjem i sigurnošću, uzima plastičnu vrećicu koju ima na stolici, tik do sebe, i pokazuje je učitelju. “Zašto je taj komad u torbi?”, pita učiteljica, a onda Mateo, na pola jezika, odgovara: “To je za moju mamu.”

Da, on je dijete, jedva govori, ali njegova mlada dob dovoljna je da razumije, bolje od mnogih, ljubav. Naravno, možda ne na zbunjen i zamršen način na koji je odrasli zače, radije, na jasan, čist i iskren način, ne očekujući ništa zauzvrat, samo gledajući svoju majku sretnu i bez gladi.

“Zar ga nećeš pojesti?”, pita učitelj ponovno, misleći na komad piletine. Opet, s potpunom sigurnošću i bez oklijevanja ni sekunde, Mateo odgovara da ga neće pojesti, da je to za njegovu majku. “Želiš ostaviti mami?” nastavlja njegovateljica djeteta. Matej, odgovara bez riječi, podiže i spušta glavu nekoliko puta, kako bi potvrdio pitanje svog učitelja. U međuvremenu, kao da je ispunjen ponosom i srećom, na licu djeteta nacrtan je prekrasan osmijeh.

Odmah su komentari, laskajući gesti nježnosti djeteta, počeli ispunjavati mreže, ali još se jedna briga rodila kod onih koji su imali priliku vidjeti, u videu od trideset sekundi, Mateja. Bi li to učinio kao normalan čin dijeljenja, ili jednostavno, dijete je to učinilo jer je znalo da kod kuće ekonomska situacija ne dopušta njegovoj majci da uživa u komadu piletine?

Iz bilo kojeg razloga, nema sumnje da je ovaj dječačić, koji odgovara na ime Mateja, u svojoj mladoj dobi, već ponos svoje majke i primjer mnogima. Znamo da niste sami, da u svijetu ima mnogo Mateosa, spremnih podijeliti malo svoje ukusne hrane s ljudima koje vole, a ako se ta osoba zove mama, to će nas sigurno dirnuti.

cinjenice.ba