NEČIJE DIJETE PREKO ŠTELE MOŽE DO SLIKE SA CRISTIANOM RONALDOM, DOK “DJEČAK LEPTIR NE MOŽE”…

Region

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Portugala igra se večeras na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati. Pojedinci su odlučili privatizovati reprezentaciju, pa su svoju djecu, kćerke, zetove doveli u kamp reprezentacije kako bi se slikali sa Cristianom Ronaldom.

Da stvar bude gora, Bosna i Hercegovina igra odlučujuću utakmicu večeras protiv Portugala, ukoliko izgube ili bude neriješeno, šanse za plasman na EURO 2024. su ravne nuli.

Miralem Pjanić, Edin Džeko i Gorica Dodik su odlučili “preko štele” provući svoju djecu u kamp reprezentacije i time se pohvalili na društvenim mrežama, a pripreme za utakmicu su očigledno manje bitne.

Međutim, jučer smo pisali o dječaku leptiru, malenom Farisu Nožiću, dječaku koji se godinama bori s bolešću ima životni san da upozna Cristiana Ronalda.

Šesnaestogodišnji dječak iz Mostara Faris Nožić, koji boluje od bulozne epidermolize i kod kojeg su prsti bili spojeni zbog bolesti te nije mogao koristiti ruke, izrazio je želju da upozna nogometnu zvijezdu Cristiana Ronalda.

Inače, bulozna epidermoliza je bolest čija je glavna karakteristika krhka i ranjiva koža poput leptirova krila. Za ovu djecu i običan dodir može značiti novu bol i novo oštećenje.

Njihova svakodnevica znači bol, nove rane, nova previjanja, hirurške zahvate, stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih. Zato oboljele od bulozne epidermolize zovu “djeca leptiri”.

Faris nema koga da mu “završi preko štele” slikanje sa Cristianom Ronaldom

“Dječak leptir” iz Mostara ima životnu želju, uslikat se sa Cristianom Ronaldom

Faris Nožić, 16-godišnji tinejdžer iz Bosne i Hercegovine, koji boluje od bulozne epidermolize i kod kojeg su prsti bili spojeni zbog bolesti te nije mogao koristiti ruke, uspješno je operisan u turskom gradu Sanliurfi. Bulozna epidermoliza je vrlo rijetka i teška genetska bolest koju karakterizira jaka osjetljivost kože, a u nekih oboljelih i sluznica, sa … Nastavi čitati

crna-hronika.info