Samac je posvojio djevojčicu s Downovim sindromom i ona je procvjetala u prekrasan cvijet

Svijet

Ova priča počela je davno, kada je djevojčicu s Downovim sindromom napustila biološka majka. Kasnije ju je odbilo 20 različitih posvojiteljskih obitelji i njezina se budućnost činila vrlo neizvjesnom. Život joj se sretno okrenuo kada se u njemu pojavio muškarac po imenu Luca Trapanese. I tako je počelo uzbudljivo putovanje za Albu i Lucu, djevojčicu i njezinog posvojitelja.

Sve je počelo s brojnim izazovima za budućeg oca

Doista, može se činiti da je prvi susret Luce i Albe bio stvar sudbine. Luca je upravo izašao iz ozbiljne veze, a Albu je biološka majka dala na posvajanje. Do njihova susreta djevojčicu je već odbilo 20 posvojiteljskih obitelji. U Junu 2017. Luca ju je požurio spasiti.

Sada su njih dvoje doista nerazdvojni. Luca je dugo sanjao o tome da postane otac, ali biti samac činilo se kao izazov kada je posvajanje u pitanju. Surogat majčinstvo nije opcija u Italiji i homoseksualni roditelji nisu zabilježeni kao suroditelji u rodnom listu.

Luca je obaviješten da može posvojiti samo dijete s teškom bolešću ili invaliditetom. Nije ga uopće bilo briga za to.

Ispostavilo se da je Luca bio predodređen da bude Albin otac.

Na njegovom Instagramu ima toliko dirljivih objava koje pokazuju da se život ovog 45-godišnjaka vrti oko njegove dragocjene princeze. “Ja sam samohrani otac zaljubljen u svoju kćer”, napisao je na svom profilu.

Alba sada ima četiri godine i njezin život u maloj obitelji ispunjen je nevjerojatnim trenucima. Luca prihvaća očinstvo kao svoju životnu ulogu. “Stvoren sam da budem otac!”, kaže u svojim brojnim intervjuima. Voli se posvetiti svojoj kćeri i njenom razvoju. Albin život sada joj je na vrhu liste prioriteta.

Život ovog oca i njegove kćeri sve je samo ne dosadan

Njih dvoje vole provoditi vrijeme zajedno. Oboje jako uživaju u plesu i pjevanju, a Luca priznaje da je Alba prava zvijezda u oba ta hobija.

Postigli su mnogo uspjeha i zajedno su postigli mnoge prekretnice. Luca se sjeća da su mu najuzbudljiviji trenuci bili kada ga je Alba zvala “tata” i kada je prvi put prohodala.

Za svako dijete učenje hodanja velika je prekretnica. Ali za nekoga s Downovim sindromom, njegovi prvi koraci i riječi još su posebniji.

Ovaj tata je spreman braniti svoju kćer do kraja života

Alba nije poput druge djece, a njezin otac sebi je postavio životni cilj pomoći joj da se čuje. Njezina najveća borba je natjerati druge da shvate da je Alba prije svega osoba o kojoj treba voditi računa kako bi pokrila sve svoje potrebe. Luca je uvjeren da se ljudi moraju boriti protiv mentalnih barijera i svake vrste isključenosti.

Vjeruje da će Alba upoznati ljude koji cijene njezin talent i ne smatraju je samo osobom s invaliditetom. Inzistira na tome da su sva djeca nevjerojatna. A djeca s posebnim potrebama su sposobna, jaka i suočavaju se s mnogo više nevolja od svojih vršnjaka bez poteškoća.

Luca želi pomoći drugim obiteljima da bolje razumiju svoju djecu

Ovaj je otac napisao knjigu pod naslovom (na Španjolskom) Iznenadit ćemo ih posebnim nedostacima. Ova knjiga glasno govori o invaliditetu i različitosti. Opisuje troje djece koja svoje teškoće pretvaraju u posebne darove. I to je način razmišljanja koji Luca pokušava njegovati u Albi svaki dan.

Roditeljima koji žele posvojiti dijete u budućnosti, Luca kaže: „Usvajanje djeteta je najzahvalnija stvar koju možete učiniti. Ovu odluku morate donijeti svjesno, bez osvrtanja. Biti otac je poziv.

cinjenice.ba