Direktor Australian Opena otkrio da li će Nadal nastupiti na turniru

Svijet

Direktor Australian opena Craig Tiley uvjeren je da će Rafael Nadal igrati na ovom turniru 2024. godine.

Nadal je posljednji put ove godine igrao upravo na Australian openu nakon čega je zbog niza povreda propustio praktično cijelu sezonu i pao na 240. mjesto na ATP listi.

Craig Tiley otkrio je da je od samog Nadala dobio potvrdu da će se takmičiti u Melbourneu naredne godine. To bi trebalo da znači da će mu organizatori dati specijalnu pozivnicu.

“Očekujemo povratak nekih velikana i šampiona koji su odsutni već nekoliko godina. Ovdje mogu ekskluzivno da otkrijem da će se vratiti i Rafa. On ne igra već neko vrijeme i u razgovoru sa njim posljednjih dana dobio sam potvrdu da će se vratiti zbog čega sam zaista uzbuđen. Znamo i da Nick Kyrgios trenira tako da očekujemo i njega“, otkrio je Craig Tiley u intervjuu za “Nine today“.

To svakako povlači i pitanje kada će se Rafa zapravo vratiti na teren. Postoje spekulacije da će nastupiti na United kupu prije samog prvog Grand slama sezone, a postoji i mogućnost da zaigra u Adelejdu.

Ove sezone je Nadal odigrao samo četiri meča, a jedinu pobjedu je upisao protiv Jacka Drapera u prvom kolu Australian opena.

n1