Aleksandra Prijović napravila pometnju u Sarajevu, u restoranu zapjevala sevdalinku

Region

Aleksandra Prijović, trenutno najveća regionalna zvijezda, boravi u Sarajevu, nakon što je rasprodala dva koncerta u Zetri. Prošetavši Baščaršijom privukla je mnoge poglede, a o raznovrsnosti publike na svojim koncertima kratko je prokomentarisala…

“Pa možda emocija. Ja bih uvek stavila emociju na prvo mesto”, kazala je Prijović.

Popularna pjevačica započela je regionalnu turneju “Od istoka do zapada” napunivši arenu u Beogradu tri noći zaredom, zatim je raspodala karte za četiri koncerta u Zagrebu, a nakon toga i dva u Sarajevu. Ova 28-godišnjakinja preko noći je postala fenomen na ovim prostorima.

“Samo mislim da je publika, oni koji nisu bili najvatrenija publika, sada su shvatili da sam nekako na pravi način radila. Bez skandala, to je moj način. Kada su pesme u pitanju da to bude najbolje moguće, i spotovi i sve. Išla sam korak po korak i kada tako radiš, mislim da ni ne može da bude drugačije”, istakla je.

Muzički kritičari navode da popularnost mladih muzičara danas zavisi najvise od društvenih mreža, a prvenstveno YouTubea. Aleksandru Prijović mnogi navode kao vodeću predstavnicu nove genercije folk zvijezda, a sudeći po rasprodatim koncertima potvrdila je ogromnu popularnost, bez obzira na mišljenja muzičkih kritičara.

Nakon šetnje, Aleksandra je jela u jednom od restorana gdje je i zapjevala sevdalniku.

n1info.ba